מתכון ללביבות טונה אפויות
טונה סטארקיסט מציגה: לביבות טונה אפויות עשירות בחלבון וטעימות- לכבוד חנוכה
- כתבה מקודמת
- כ"ה כסלו התשפ"ב
מאת רותי אבירי, יועצת התזונה של 'טונה סטארקיסט'
חנוכה מתקרב ושוב מתעוררות הדילמות שמציפות אותנו בכל פעם מחדש: האם לאכול סופגנייה או לא? האם לטגן לילדים את הלביבות ספוגות השמן או לוותר על התענוג המסורתי? המודעות לאכילה בריאה נמצאת לא רק בצלחת שלנו אלא גם בצלחת של ילדנו והחשש ורגשות האשם של אכילת סופגניות עתירות שמן או לביבות בטיגון עמוק לא נשארות רק בבטן אלא גם במחשבה.
סטארקיסט ממליצה על הכנת לביבות בריאות יותר:
- בחרו אפיה על פני טיגון.
- הוסיפו לבן / גבינה ללביבות עצמן או השתמשו בהם ליצירת רוטב עשיר בחלבון.
- כדאי להכין לביבות ממרכיבים בריאים ומזינים כמו ירקות (קישואים וכו') ואפילו מטונה.
טונה סטארקיסט מציגה מתכון קלאסי, בריא ונגיש יותר לילדים מהסוג שחייבים על השולחן בכל הדלקת נרות:
לביבות טונה ותירס אפויות כמו שילדים אוהבים
(15 לביבות)
מצרכים:
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן- יש לסנן ולשמור את השמן
1 בצל סגול קצוץ דק ומטוגן להשחמה קלה ב-2 כפות השמן שנותרו מהטונה
1 כוס גרגרי תירס
2 כפות קטשופ
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- לערבב את כל המצרכים עם ידיים לחות ליצור לביבות, לרפד תבנית בנייר אפיה ולסדר את הלביבות בתבנית.
- להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות, 15 דקות כל צד או עד הזהבה.
להגיש, לאכול וליהנות
ערכים תזונתיים למנה (כ- 3 לביבות):
קלוריות- כ- 225 קלו', חלבון – כ- 16 גר', סיבים
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות