י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

מתכון לקאנל יוגורט וסולת

הגרסה המתוקה של הקובה: קאנל יוגורט עם סולת. קינוח עשיר עם מילוי נימוח, ציפוי מתקתק ותוספת פיסטוק מעל

מתכון לקאנל יוגורט וסולת
קאנל יוגורט צילום: יח"צ

זמן עבודה: 15 דקות

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 10-12 יחידות

רכיבים:

מרכיבים לבלילה:

  • גביע יוגורט מולר נטורל 2.8% (200 גרם)
  • כוס סולת
  • 1/2 כוס קמח לבן מנופה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • יחידה 1 ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות סוכר
  • קורט קינמון

מרכיבים לסירופ סוכר:

  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס סוכר
  • כפית מי ורדים

השלמה לקישוט :

  • חופן פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים גס

אופן הכנה

אופן הכנת מי הסוכר:

  • מרתיחים את הסוכר עם המים ומי הוורדים על להבה בינונית
  • כאשר הסוכר נמס מורידים מהגז ומניחים בצד

אופן הכנת הבלילה:

  • מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מסה אחידה
  • מניחים בקירור למשך כשעה
  • מחממים סיר עם שמן עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס
  • יוצרים קאנלים (כופתאות בצורה אובלית מחודדות בצדדים) עם 2 כפות ומטגנים עד להזהבה
  • מוציאים ומניחים על נייר סופג
  • טובלים את הקנאלים במי הסוכר ומעבירים לצלחת הגשה
  • לפני ההגשה, ניתן לפזר מעט פיסטוקים קלויים מעל
  • המלצת השף : לפני הטיגון, ניתן למלא את הקאנל בריבה מכל טעם.

בתיאבון,

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'

יוגורט

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}