מתכון לקאנל יוגורט וסולת
הגרסה המתוקה של הקובה: קאנל יוגורט עם סולת. קינוח עשיר עם מילוי נימוח, ציפוי מתקתק ותוספת פיסטוק מעל
- כתבה מקודמת
- כ"ה כסלו התשפ"ב
קאנל יוגורט צילום: יח"צ
זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה: שעה
כמות מנות: 10-12 יחידות
רכיבים:
מרכיבים לבלילה:
- גביע יוגורט מולר נטורל 2.8% (200 גרם)
- כוס סולת
- 1/2 כוס קמח לבן מנופה
- 100 גרם חמאה מומסת
- יחידה 1 ביצה
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות סוכר
- קורט קינמון
מרכיבים לסירופ סוכר:
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1/2 כוס סוכר
- כפית מי ורדים
השלמה לקישוט :
- חופן פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים גס
אופן הכנה
אופן הכנת מי הסוכר:
- מרתיחים את הסוכר עם המים ומי הוורדים על להבה בינונית
- כאשר הסוכר נמס מורידים מהגז ומניחים בצד
אופן הכנת הבלילה:
- מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מסה אחידה
- מניחים בקירור למשך כשעה
- מחממים סיר עם שמן עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס
- יוצרים קאנלים (כופתאות בצורה אובלית מחודדות בצדדים) עם 2 כפות ומטגנים עד להזהבה
- מוציאים ומניחים על נייר סופג
- טובלים את הקנאלים במי הסוכר ומעבירים לצלחת הגשה
- לפני ההגשה, ניתן לפזר מעט פיסטוקים קלויים מעל
- המלצת השף : לפני הטיגון, ניתן למלא את הקאנל בריבה מכל טעם.
בתיאבון,
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות