לא תפסיקו לנשנש
מתכון לסופגניות מוצלחות
חנוכה כבר כאן ומי לא מחפש מתכון טוב לסופגניות מוצלחות, קבלו מתכון מעולה להכנה ביתית בציפוי אמריקאי - רויאל אייסינג, פשוט לא תפסיקו לנשנש אותן
- חני לוין
- כ"ד כסלו התשפ"ב
סופגניות מוצלחות צילום: שף מאיר בראל
מתכון לסופגניות מוצלחות / מאת השף מאיר בראל
המצרכים לסופגניות מוצלחות:
מצרכים:
- 400 מ''ל מים פושרים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן
- 700 גרם קמח רגיל
- 1 כפית שטוחה מלח
- שמן לטיגון עמוק - 600 מ''ל (לטיגון)
לציפוי אמריקאי - רויאל אייסינג:
- 500 גרם אבקת סוכר
- 1 חלבון ביצה
- כמה טיפות לימון
אופן ההכנה לסופגניות מוצלחות:
- לקערת המיקסר מכניסים חצי מכמות המים עם 1 כף סוכר, יחד עם השמרים ומערבבים היטב עד להמסת השמרים, מניחים לתפיחה ראשונית של 3-4 דקות.
- לאחר התפיחה מוסיפים את ייתרת המים ואליהם מוסיפים את הקמח, הביצים, המלח וייתרת הסוכר.
- מתחילים ללוש במיקסר על מהירות נמוכה לאיחוד החומרים.
- ברגע שהחומרים מתחילים להתגבש מייד מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש לאט עד ספיגה מלאה והיווצרות בצק. כל הלישה כ 3 דקות.
- המטרה היא לא ללוש אלא לערבב את החומרים יחד. כעת עוצרים את הלישה וממתינים 20 דקות. (תהליך זה קרוי אוטוליזה והוא יסייע לייצר בצק יציב וגבוה. )
- לאחר 20 דקות מתחילים בלישה. מפעילים את המיקסר למשך 7 דקות על מהירות בינונית ללישה טובה של הבצק.
- עוצרים את המיקסר ונותנים מנוחה של 20 דק' ולאח''מ לשים שוב במשך 5 דקות. כך 3 פעמים בסך הכל.
- הפלת הבצק כל 20 דקות והתפיחה מחדש יסייעו לייצר בצק אוורירי במיוחד ממש כמו ענן.
- לאחר הלישה השלישית מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות.
- מחלקים לכדורים קטנים כגודל של כדור פינגפונג (מומלץ לעבוד עם משקל דיגיטלי והמשקל המומלץ הוא 45 גרם)
- מגלגלים לכדור עגול ומניחים כל כדור על ריבוע גזור של נייר אפייה
- מניחים לתפיחה של חצי שעה לפחות או עד הכפלת הנפח.
- מחממים שמן בסיר עמוק לחום של 160 מעלות ולא יותר. איך יודעים מה החום? מכניסים כף עץ לשמן אם יש בועות קטנות אך רציפות זה החום המושלם.
- בועות בינוניות כבר יעידו על חום של 180 מעלות, בועות גדולות מעידות על חום של 200 מעלות.. זהירות!!!
- כעת מניחים בעדינות את הסופגנייה עם נייר האפייה בשמן כשקרום הסופגניה נכנס ראשון לשמן והחלק עם הנייר אפייה מלמעלה. הטיגון יימשך כ 4 דקות מכל צד. עד להזהבה נאה
- טיפ השף להיפוך הסופגנייה בשמן הרותח - תנו מכה קלה מכיוון מעלה למטה בצד הסופגניה עם כף עץ. הסופגנייה מייד תתהפך.
- כעת מטגנים עוד 4 דקות ונעביר בעזרת כף מסננת לנייר סופג לצינון.
- כאשר הסופגניה הצטננה עוברים למילוי, ראשית מחוררים חור, בסופגניות שעוברות ציפוי מלמעלה מומלץ לא לחורר למעלה אלא בצד.
- הדרך הכי מהירה לחורר היא ע''י צנטר דק עגול. מלבישים אותו על האצבע ופשוט מחוררים בתנועה זריזה את הסופגניות.
- כעת בעזרת שקית זילוף או מזרק ממלאים את הסופגנייה במרקחת או ריבה.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים
לציפוי אמריקאי - רויאל אייסינג:
- בקערה מערבבים היטב ובמהירות את כל מרכיבי הציפוי בעזרת מזלג למשך שתי דקות.
- כעת מעבירים לשקית זילוף ומזלפים פסים וזיגזגים על הסופגניות.
- ניתן לטבול את הסופגניות על מנת לייצר כיפת ציפוי.
- מניחים לייבוש באוויר הפתוח לחצי שעה לפחות, לאחר חצי שעה ניתן לזלף טיפות שוקולד או מחית פרי מעל כיפת האייסינג.
בהצלחה רבה ובתאובן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות