מתכוננים לשבועות • גראטן בטטות חלבי
נערכת לסעודת חג חלבית? שפית הבית של 'ניופאן גורמה' מציעה: גראטן • השילוב המקורי של בטטות, שמנת מתוכנה, עלי שום, אגוז מוסקט, חמאה וגם פירורי פנקו
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ט אייר התשע"ג
- 1 תגובות
המתכון מאת שמרית גולדברג צפדיה - שפית הבית 'ניופאן גורמה'.
מצרכים:
5 בטטות מקולפות
לרביחה -
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
1/4 כפית אגוז מוסקט
עלי מרווה קצוצים דק
לציפוי -
150 גר קשקבל
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס פירורי פנקו
אביזרים:
מעבד מזון (דיסקית הפריסה), קולפן ירקות, סיר בישול, תבנית כוסיות נשלפות אופן ההכנה:
1. פורסים את הבטטות דק בעזרת דיסקית הפריסה במעבד המזון.
2. שמים בסיר את כל חומרי הרביחה ומביאים לרתיחה.
3. משמנים את תבנית בתרסיס שמן, מסדרים את פרוסות הבטטה וביניהם חלק מהגבינה קשקבל ומעט מלח ופלפל יוצקים את התערובת מעל, מפזרים את קוביות חמאה ופירורי הפנקו.
4. מכסים בניר אלומיניום ואופים עד להתרככות בחום 180 מעלות.
5. מסירים את הכיסוי מפזרים את שארית הגבינה ופירורי הפנקו ואופים להשחמה.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות