י"ז כסלו התשפ"ה
18.12.2024

שבועות בפתח: כדורי פילה סלמון בטמפורה

לקראת שבועות מציע השף מאיר רוזנברג, מרימונים גלי כנרת, מתכון לכדורי פילה דג סלמון בטמפורה, על עלי מנגולד מוקפצים ורוטב יוגורט עם שמן זית - לארוחת החג החלבית

צילום: יגאל לוי
צילום: יגאל לוי



חומרים:

1/2 ק"ג פילה דג סלמון

חומרים לטמפורה:

1 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
1 יחידה אבקת אפיה
1 כוס סודה לשתייה
מים לפי הצורך
2 ביצים
כף בזיליקום קצוץ
מלח
פלפל לבן

חומרים למנגולד:

2 כוסות עלי מנגולד קצוצים גס
50 גרם חמאה
1/2 כפית שום כתוש
מלח
פלפל לבן

חומרים לרוטב יוגורט:

1 יוגורט 4.5% שומן
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

• חותכים את פילה דג הסלמון לקוביות של 2 ס"מ.

• מערבבים את חומרי הטמפורה (הטמפורה צריכה להיות סמיכה).

• מחממים את השמן (לא חם מידי), טובלים את פילה הסלמון בטמפורה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.

• מקפיצים את עלי המנגולד קלות בחמאה ובשום, ומתבלים במלח ובפלפל.

סידור הצלחת:

• רצוי צלחת מלבנית, מניחים מעט עלי מנגולד (בצורת קן קטן) במרווחים ביו העלים, על כל "קן" מניחים יחידה של פילה סלמון, ובצד בוזקים את היוגורט - עליו מטפטפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

בתיאבון!
שבועות פילה דג מאיר רוזנברג רימונים גלי כנרת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}