שבועות בפתח: כדורי פילה סלמון בטמפורה
לקראת שבועות מציע השף מאיר רוזנברג, מרימונים גלי כנרת, מתכון לכדורי פילה דג סלמון בטמפורה, על עלי מנגולד מוקפצים ורוטב יוגורט עם שמן זית - לארוחת החג החלבית
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ה אייר התשע"ג
צילום: יגאל לוי
חומרים:
1/2 ק"ג פילה דג סלמון
חומרים לטמפורה:
1 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
1 יחידה אבקת אפיה
1 כוס סודה לשתייה
מים לפי הצורך
2 ביצים
כף בזיליקום קצוץ
מלח
פלפל לבן
חומרים למנגולד:
2 כוסות עלי מנגולד קצוצים גס
50 גרם חמאה
1/2 כפית שום כתוש
מלח
פלפל לבן
חומרים לרוטב יוגורט:
1 יוגורט 4.5% שומן
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגוןאופן ההכנה:
• חותכים את פילה דג הסלמון לקוביות של 2 ס"מ.
• מערבבים את חומרי הטמפורה (הטמפורה צריכה להיות סמיכה).
• מחממים את השמן (לא חם מידי), טובלים את פילה הסלמון בטמפורה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
• מקפיצים את עלי המנגולד קלות בחמאה ובשום, ומתבלים במלח ובפלפל.
סידור הצלחת:
• רצוי צלחת מלבנית, מניחים מעט עלי מנגולד (בצורת קן קטן) במרווחים ביו העלים, על כל "קן" מניחים יחידה של פילה סלמון, ובצד בוזקים את היוגורט - עליו מטפטפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
בתיאבון!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות