מהמטבח הלבנוני
מתכון לעוגת כורכום - 'ספוף'
אם חשבתם שאתם מכירים את כל העוגות בעולם, קבלו מתכון אחד פחות מוכר, עוגת כורכום, היא מורכבת מסולת, קמח סוכר וכורכום בתוספת של שמן ומים ועוד מספר מרכיבים שיפתיעו גם אתכם בזילוף של סירופ מתוק שמשבח את העוגה ומעניק לה טעם מיוחד
- נועם זיגדון
- ט' כסלו התשפ"ב
- 1 תגובות
עוגת כורכום 'ספוף' צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת כורכום - 'ספוף'
המצרכים לעוגת כורכום - 'ספוף':
לעוגה:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 3 כוסות קמח
- 1 כוס סולת
- 1 כוס סוכר
- 1 אבקת אפיה
- 1 כף שטוחה כורכום
- 2- כוסות מים
- 1 כוס שמן
- טחינה גולמית
- צנוברים
לסירופ:
- ½ כוס מים
- ½ כוס סוכר
- 1/2 לימון סחוט
- כמה טיפות מי ורדים
אופן ההכנה לעוגת כורכום - 'ספוף':
- בקערה, מערבבים היטב את הקמח, הסולת, הסוכר, אבקת האפיה והכורכום עד לאיחוד.
- מוספים את המים והשמן ומערבבים היטב.
- מורחים על תבנית האפייה את הטחינה הגולמית (כולל הדפנות)
- שופכים את הבלילה לתוך התבנית המצופה בטחינה גולמית
- מפזרים מלמעלה את הצנוברים
- מכניסים לתנור שחומם מראש על-180° ואופים במשך כ-30 דקות
הכנת הסירופ:
- בסיר מכניסים את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים על אש בינונית במשך כ-5 דקות עד להמסה מלאה וקבלת סירופ חלק.
- שופכים את הסירופ על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור.
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: סופיה דנינו
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות