כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
חלבית

מתכון לעוגת פרג ושוקולד בחושה

עוגת פרג ושוקולד קלה להכנה ומהירה והכי חשוב עם מצרכים נגישים שיש לכולנו בבית, עוגה חלבית ומלאת טעם המתאימה לשבת בבוקר לאחר הקידוש, או כקינוח בכל ימות השבוע

מתכון לעוגת פרג ושוקולד בחושה
עוגת פרג ושוקולד בחושה צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת פרג ושוקולד בחושה / נועם זיגדון

המצרכים לעוגת פרג ושוקולד בחושה:

כוס מדידה חד פעמית חמה

מתאימה לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לעוגה:

  • 3 ביצים L
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½-1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס פרג טחון
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורד

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 125 מ”ל שמנת מתוקה (½ מיכל)
  • 1 כף שמן

אופן ההכנה לעוגת פרג ושוקולד בחושה:

הכנת העוגה:

  1. את הביצים מקציפים היטב עם השמן, הסוכר ואבקת האפיה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
  2. מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את השמנת, תמצית הוניל, הפרג והשוקולד וממשיכים להקציף כ-2 דקות נוספות עד לאיחוד
  3. מוסיפים בהדרגה את הקמח בתנועת קיפול עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
  4. שופכים את הבלילה לתבנית משומנת
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על-180° ואופים במשך כ-35 דקות

הכנת ציפוי גנאש השוקולד:

  1. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה והשמן ומערבבים היטב לאיחוד.
  2. שופכים על העוגה ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגה בחושה פרג שוקולד

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}