יוקרתית ומרשימה
מתכון לעוגת שכבות על בסיס פריך ושכבת טורט לבנה בציפוי שוקולד
עוגת שכבות יוקרתית ומרשימה שתכניס הרבה סטייל לשולחן השבת, עוגה פרווה המורכבת משכבת בצק פריך קקאו כשמעליו שכבת קרם, טורטר לבנה וציפוי שוקולד מושלם
עוגת שכבות על בסיס פריך ושכבת טורט לבנה בציפוי שוקולד צילום: תמי עמר
מתכון לעוגת שכבות על בסיס פריך ושכבת טורט לבנה בציפוי שוקולד / תמי עמר
המצרכים לעוגת שכבות על בסיס פריך ושכבת טורט לבנה בציפוי שוקולד:
לתחתית – בצק פריך קקאו:
- 2 כוסות קמח
- 1 אבקת אפייה
- 1.5 כפות קקאו
- 3 כפות סוכר
- 1 מרגרינה מומסת
לשכבה הטורט הלבנה:
- 4 ביצים
- 1.5 כוסות סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1.5 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס מים
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כוסות קמח
לקרם:
- 100 גר' אגוזים / שקדים טחונים
- 150 גר' אבקת סוכר
- 2 סוכר וניל
- 1 פודינג וניל
- 2 כפות נס קפה
- 3 ביצים
- 1 מרגרינה מומסת
לציפוי השוקולד:
- 150 גר' שוקולד מריר
- 3 כפות מים
- 50 גר' מרגרינה
אופן ההכנה לעוגת שכבות על בסיס פריך ושכבת טורט לבנה בציפוי שוקולד:
הכנת הבסיס:
- במיקסר מעבדים היטב את כל המצרכים עד לאיחוד
- משטחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ10 דקות.
הכנת שכבת הטורט הלבנה:
- מפרידים את הביצים
- את החלמונים מערבבים היטב עם 1/2 כוס סוכר, שמן, מיץ לימון, מים וסוכר וניל, עד לאיחוד.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב, מנמיכים את המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת החלבונים באיטיות תוך כדי שהמיקסר מערבל באיטיות לאיחוד.
- מוסיפים בהדרגה ם את הקמח וממשיכי להקציף באיטיות עד לקבלת בלילה חלקה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה. (שימו לב: יוצאת עוגת טורט נמוכה מעט, כיוון שהיא ללא אבקת אפיה)
הכנת הקרם:
- בבלנדר / במיקסר מערבלים את כל המצרכים לקרם עד לקבלת קרם יציב.
הרכבת העוגה:
- לוקחים את שכבת הבצק הפריך קקאו ומעליו מורחים שכבת של קרם, מעל הקרם מניחים בעדינות את עוגת הטורט הלבנה ומעליו מורחים שוב שכבה של קרם.
הכנת ציפוי השוקולד:
- בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם המים והמרגרינה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
- שופכים את השוקולד על העוגה שהרכבנו ומורחים לכל הכיוונים.
- מכניסים לקירור להתייצבות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות