עשירה ומוצלחת
מתכון לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי
קציצות דג משובחות וטעימות במיוחד המתבשלות יחד עם ניוקי ברוטב מרוקאי עסיסי ומעניקים לכם יחד מנה פרווה עשירה ומוצלחת
- נועם זיגדון
- כ"ה חשון התשפ"ב
קציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי צילום: נועם זיגדון
מתכון לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי / נועם זיגדון
המצרכים לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי:
לקציצות:
- 1 ק"ג דג נסיכת הנילוס
- 1 בצל גדול
- צרור כוסברה
- 4 שיני שום
- 1 ביצה L
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- ½ כף שטוחה מלח
לרוטב:
- 500 גרם ניוקי
- 1 גמבה פרוסה לרצועות
- צרור כוסברה קצוצה
- פלפל חריף פרוס
- 5 שיני שום פרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- ½ כוס שמן
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה לקציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי:
הכנת הקציצות:
- טוחנים את הדג היטב ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הביצה ואת פירורי הלחם, מתבלים ומערבבים היטב לאיחוד.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן, מוסיפים את הפפריקה והשום ומחממים מעט
- מוסיפים כוס מים ומסדרים את הגמבות והפלפל
- מבשלים כ-3 דקות עד לריכוך הירקות ומוסיפים את הניוקי
- מתבלים, מוסיפים כליטר מים ומביאים לרתיחה.
- יוצרים כדורים קטנים מתערובת הדג ומכניסים לתוך הרוטב עם הניוקי
- מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה
- מבשלים במשך כחצי שעה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות