מתכון לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני
פלפל ממולא הוא המאכל הטעים והאהוב בכל בית, הפעם עם מתכון משודרג ומוצלח עם פלפלונים קטנטנים ומיוחדים שפשוט לא תפסיקו לאכול
- נועם זיגדון
- כ"ב חשון התשפ"ב
פלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני צילום: נועם זיגדון
מתכון לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני / נועם זיגדון
המצרכים לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני:
- 20-25 פלפלונים בצבעים (לחרוץ חריץ במרכז ולרוקן תוכן)
למילוי:
- ½ כוס אורז
- 1/2 ק"ג חזה עוף טחון / בשר טחון
- 1 כף בצל יבש מטוגן
- 3 כפות צנוברים
- 4-5 שיני שום כתוש
- פטרוזיליה קצוצה דק
- נענע קצוץ דק
- כרפס קצוץ דק
- שמיר קצוץ דק
- כוסברה קצוצה דק
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כף מלח
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- מים לפי הצורך
- 4 שיני שום פרוס
- 3 גבעולי כרפס
- מיץ מחצי לימון
- מעט אבקת מרק
- ¼ כפית כורכום
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני:
הכנת המילוי:
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לאיחוד.
הכנת הרוטב:
- מטגנים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את הכרפס, הנענע והשום ומטגנים עד לריכוך
- מוסיפים ½ ליטר מים ומתבלים
- ממלאים את הפלפלונים בתערובת הבשר ומסדרים אותם זה לצד זה בסיר עם הרוטב.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות
- מוסיפים מים עד לכיסוי הממולאים
- מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה בינונית על אש נמוכה
- מבשלים במשך כ- 40 דקות עד לריכוך ובישול מלא.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות