כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני

פלפל ממולא הוא המאכל הטעים והאהוב בכל בית, הפעם עם מתכון משודרג ומוצלח עם פלפלונים קטנטנים ומיוחדים שפשוט לא תפסיקו לאכול

מתכון לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני
פלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני צילום: נועם זיגדון

מתכון לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני / נועם זיגדון

המצרכים לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני:

  • 20-25 פלפלונים בצבעים (לחרוץ חריץ במרכז ולרוקן תוכן)

למילוי:

  • ½ כוס אורז
  • 1/2 ק"ג חזה עוף טחון / בשר טחון
  • 1 כף בצל יבש מטוגן
  • 3 כפות צנוברים
  • 4-5 שיני שום כתוש
  • פטרוזיליה קצוצה דק
  • נענע קצוץ דק
  • כרפס קצוץ דק
  • שמיר קצוץ דק
  • כוסברה קצוצה דק
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כף מלח
  • 2 כפות שמן

לרוטב:

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • מים לפי הצורך
  • 4 שיני שום פרוס
  • 3 גבעולי כרפס
  • מיץ מחצי לימון
  • מעט אבקת מרק
  • ¼ כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה לפלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני:

הכנת המילוי:

  1. בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לאיחוד.

הכנת הרוטב:

  1. מטגנים את הבצל עד לשקיפות
  2. מוסיפים את הכרפס, הנענע והשום ומטגנים עד לריכוך
  3. מוסיפים ½ ליטר מים ומתבלים
  4. ממלאים את הפלפלונים בתערובת הבשר ומסדרים אותם זה לצד זה בסיר עם הרוטב.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות
  6. מוסיפים מים עד לכיסוי הממולאים
  7. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה בינונית על אש נמוכה
  8. מבשלים במשך כ- 40 דקות עד לריכוך ובישול מלא.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון ממולאים פלפלים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}