כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מנה עיקרית משובחת

מתכון למעורב ירושלמי למילוי בקונכיות מעלים של בוריקה

אוהבים מעורב ירושלמי? קבלו מתכון מוצלח וטעים במיוחד המתאים כמילוי בתוך קונכיות של עלי בוריקה שתכינו ממש בעצמכם, יחד יעניקו לכם מנה עיקרית יוקרתית ומשובחת לסעודה חגיגית יותר

מתכון למעורב ירושלמי למילוי בקונכיות מעלים של בוריקה
מעורב ירושלמי למילוי בקונכיות מעלים של בוריקה צילום: נועם זיגדון

מתכון למעורב ירושלמי למילוי בקונכיות מעלים של בוריקה / נועם זיגדון

המצרכים למעורב ירושלמי למילוי בקונכיות מעלים של בוריקה:

  • 1 ק"ג פרגיות / שווארמה/ חזה עוף חתוך לקוביות
  • ½ ק"ג כבד ממולח וצלוי על המנגל
  • ½ ק"ג טחול
  • 5 בצלים גדולים פרוסים דק
  • צרור כוסברה קצוצה 
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף כמון
  • ¼ כוס שמן
  •  מלח

אופן ההכנה למעורב ירושלמי למילוי בקונכיות מעלים של בוריקה:

  1. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הפרגיות ומבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה
  3. מוסיפים את הטחול והכבד הצלוי ומתבלים
  4. מערבבים בעדינות ומפזרים כוסברה קצוצה.
  5. מבשלים בסיר מכוסה כרבע שעה (אין צורך להוסיף מים)
  6. מכינים את הקונכיות מעלי בוריקה, ממלאים אותן במעורב המוכן ומגישים
  7. אופן הכנת קונכיות מעלי בוריקה - נועם זיגדון
    אופן הכנת הקונכיות.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון מעורב ירושלמי בשרי מנה עיקרית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}