מתכון לאנטיפסטי ירקות צלויים ברוטב גרנה פדנו של משק צוריאל
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מציגים מתכון מיוחד לאנטיפסטי ירקות צלויים ברוטב משובח של גרנה פדנו
- כתבה מקודמת
- ט"ו חשון התשפ"ב
אנטיפסטי צילום: יח"צ
מרכיבים
מצרכים לרוטב:
- 100 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
- כף מיץ לימון טרי
- חצי כף חומץ בלסמי מצומצם
- רבע כוס שמן זית
- רבע כוס שמן קנולה
- קורט מלח
מצרכים לירקות אנטיפסטי:
- בטטה קטנה שטופה היטב ופרוסה לפרוסות בעובי 1 ס''מ
- סלק בינוני שטוף היטב ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
- בצל סגול קלוף, שטוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
- זוקיני שטוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
- חציל קטן שטוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
- פלפל אדום שטוף וחתוך לשישיות ללא הזרעים
- פלפל צהוב שטוף וחתוך לשישיות ללא הזרעים
- שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- סוכר חום
להגשה:
- 30 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
- מעט עלי מיקרו בזיל
אופן ההכנה
אופן הכנת הרוטב :
- מכניסים את כל המרכיבים למעט שמן הזית ושמן הקנולה לבלנדר וטוחנים, מזליפים באיטיות את שני סוגי השמן עד לקבלת רוטב הומוגני וחלק.
אופן הכנת האנטיפסטי :
- מניחים את הירקות על גבי תבנית עם נייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ומעט סוכר חום.
- צולים את הירקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.
- מעבירים את הירקות לצלחת הגשה, זולפים מעל את הרוטב, מפזרים עוד גרנה פדנו מגורדת ועלי מיקרו בזיל לקישוט.
בתיאבון
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות