י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

מתכון לאנטיפסטי ירקות צלויים ברוטב גרנה פדנו של משק צוריאל

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מציגים מתכון מיוחד לאנטיפסטי ירקות צלויים ברוטב משובח של גרנה פדנו

מתכון לאנטיפסטי ירקות צלויים ברוטב גרנה פדנו של משק צוריאל
אנטיפסטי צילום: יח"צ

מרכיבים

מצרכים לרוטב:

  • 100 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
  • כף מיץ לימון טרי
  • חצי כף חומץ בלסמי מצומצם
  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כוס שמן קנולה
  • קורט מלח

מצרכים לירקות אנטיפסטי:

  • בטטה קטנה שטופה היטב ופרוסה לפרוסות בעובי 1 ס''מ
  • סלק בינוני שטוף היטב ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
  • בצל סגול קלוף, שטוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
  • זוקיני שטוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
  • חציל קטן שטוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
  • פלפל אדום שטוף וחתוך לשישיות ללא הזרעים
  • פלפל צהוב שטוף וחתוך לשישיות ללא הזרעים
  • שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • סוכר חום

להגשה:

  • 30 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
  • מעט עלי מיקרו בזיל

אופן ההכנה

אופן הכנת הרוטב :

  • מכניסים את כל המרכיבים למעט שמן הזית ושמן הקנולה לבלנדר וטוחנים, מזליפים באיטיות את שני סוגי השמן עד לקבלת רוטב הומוגני וחלק.

אופן הכנת האנטיפסטי :

  • מניחים את הירקות על גבי תבנית עם נייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ומעט סוכר חום.
  • צולים את הירקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.
  • מעבירים את הירקות לצלחת הגשה, זולפים מעל את הרוטב, מפזרים עוד גרנה פדנו מגורדת ועלי מיקרו בזיל לקישוט.

בתיאבון

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'

אנטיפסטי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}