ד' חשון התשפ"ה
05.11.2024

אי סבילות ללקטוז: איך מתמודדים בלי לוותר על מוצרי החלב?

מוצרי חלב הם מהאהובים ומהחשובים שבמאכלים, אך לא מעט אנשים מתקשים ליהנות מהם כתוצאה מאי סבילות ללקטוז. כיצד מתמודדים עם זה?

אי סבילות ללקטוז: איך מתמודדים בלי לוותר על מוצרי החלב?
קפליות מיוחדות צילום: יח"צ

אנשים רבים סובלים בתקופות שונות בחייהם מהפרעות במערכת העיכול שנגרמות כתוצאה מאכילת מוצרי חלב, אך לא כולם מודעים לכך שהגורם להן עשוי להיות אי סבילות ללקטוז, מצב בו הגוף אינו מסוגל לעכל כמויות גדולות, או בכלל, של לקטוז, שהוא סוכר המצוי בחלב ומוצריו.

במרבית המקרים אי סבילות ללקטוז יכולה להתפתח באופן טבעי עם השנים. עם זאת, במקרים רבים התסמינים יופיעו רק בגיל מבוגר. בנוסף, קיימים מספר גורמים נוספים לאי סבילות ללקטוז, ביניהם מחלות שונות של מערכת העיכול, שמתאפיינות בפגיעה ברירית המעי.

חלב ומוצריו הם מקור חשוב של סידן, ויטמינים וחלבונים. לכן, מומחי בריאות בעולם ממליצים לא לוותר על צריכת מוצרי חלב, גם במצבים של אי סבילות ללקטוז.

אם אתם אוהבים מוצרי חלב, ולא רוצים לוותר עליהם למרות רגישותכם ללקטוז, אתם לא חייבים.

כך תאכלו מוצרי חלב מבלי לסבול מתופעות לוואי:

  • כשאתם צורכים חלב ניגר, השתדלו שהוא יהיה מופחת , דל או ללא לקטוז בהתאם לרגישות שלכם.
  • כאשר אתם אוכלים מוצרי חלב – שלבו בארוחה מזונות מוצקים.
  • איכלו מוצרי חלב כמו גבינת קוטג’ וגבינות קשות המכילות לקטוז בכמות קטנה יחסית.
  • שלבו פרוביוטיקה בתפריט שלכם. לחיידקים פרוביוטיים ישנה יכולת לסייע בשמירה על עיכול תקין ועל מערכת עיכול בריאה.
  • פתרון נוסף הוא שימוש בתוסף תזונה המכיל לקטאז, אנזים עיכול שעשוי לסייע לגוף לעכל את הלקטוז שבחלב ולהתמודד עם תופעות הלוואי.

סדרת תוספי התזונה 'לקטזין' של אלטמן כוללת בין היתר את לקטזין MAX המכיל את האנזים לקטאז במינון מחוזק ואת 'זים לקטזין' המכיל גם תערובת אנזימי עיכול נוספים העשויים לשמש לסייע בפירוק שאר מרכיבי הארוחה.

 

לקטוז

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}