בנט במפגש עם מרקל: "זוכרים את ההיסטוריה"
ראש הממשלה בנט נפגש עם קנצלרית גרמניה, ומסר שתי הצהרות: "לפעמים מנהיג עושה הבדל משמעותי, ואני חושב שמנהיגותך סללה את הדרך למחויבות מתמשכת של גרמניה לביטחון ישראל". בנושא איראן אמר בנט: "האחריות המוטלת על ישראל היא לוודא - במעשים, לא בנאומים - שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני. לעולם"
- חיים שמואלי
- ד' חשון התשפ"ב
ראש הממשלה, נפתלי בנט, נועד היום (ראשון) עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, במלון המלך דוד, בירושלים, ומסר הצהרה בפתח פגישתם. לאחר מכן מסר הצהרה נוספת בפתח ישיבת הממשלה.
ראש הממשלה אמר בפתח פגישתם: "ברוכה הבאה לישראל, חברה יקרה של ישראל. זה תענוג לארח אותך ואת המשלחת שלך כאן, הקנצלרית מרקל. אנחנו מעריכים את החברות המתמשכת עמך ואת מחויבותך לישראל. מערכת היחסים בין גרמניה לישראל הייתה חזקה, אבל בתקופתך הפכה לחזקה מאי פעם. היא הפכה מעוד ברית לחברות אמיתית הודות למנהיגותך. אנחנו מצפים לחזק את זה אפילו יותר - בעסקים, במדע, בחינוך, בבריאות וכמובן בביטחון".
בנט אמר למרקל: "לפעמים מנהיג עושה הבדל משמעותי, ואני חושב שמנהיגותך סללה את הדרך למחויבות מתמשכת של גרמניה לביטחון ישראל, ואנחנו מעריכים את זה מאוד. אנחנו בהחלט זוכרים את ההיסטוריה, ומביטים באופטימיות לעתיד טוב יותר. הממשלה בראשותי תמשיך את מערכת היחסים המתמשכת".
"הממשלה החדשה שלנו גם מביאה רוח חדשה של רצון טוב. זו הממשלה המגוונת ביותר בהיסטוריה של ישראל. יש לנו ימין ושמאל, יהודים ומוסלמים, דתיים וחילונים, וזה עובד, אנחנו מסתדרים יחד די טוב. זו גם הממשלה הנשית ביותר בהיסטוריה של ישראל, עם שמונה שרות, ואני חושב שזו אחת הסיבות שזה עובד טוב", אמר ראש הממשלה בנט.
בפתח ישיבת הממשלה החגיגית במעמד הקנצלרית מרקל, אמר בנט: "גברתי הקנצלרית, הממשלה הזאת היא ממשלה מגוונת מאוד בדעותיה, יכול להיות המגוונת ביותר בעולם. סביב השולחן הזה ניתן לשמוע כמעט כל דעה אפשרית על כל נושא. ובכל זאת, יש בין כל מי שיושב פה הסכמה בסיסית על כמה נושאים מהותיים. אחד מהם הוא החשיבות שכולנו רואים ביחסים עם גרמניה, בצורך לשמור עליהם ולשפר אותם, ובהערכה הגדולה של כולנו כאן לתפקיד המיוחד שאת ממלאת לאורך השנים בביצור הקשר הזה, שיושב על פצע היסטורי עצום".
בנט הודה למרקל על ציטוט שהיא אמרה בעבר: "ישראל היא עדיין המדינה היחידה באזור שיש בה דמוקרטיה ושלטון חוק, חופש דעה ופלורליזם. ביטחון ישראל הוא חלק מהאינטרס הלאומי של גרמניה. אנחנו לא נייטרלים". בנט אמר למרקל כי "במשפט הזה, המשפט הכי חשוב, יש עמדה מוסרית, שחשוב כל-כך להשמיע, בעיקר באירופה: אנחנו לא ניטרליים. לא רק בגלל החוב המוסרי, והיחסים המיוחדים בין שתי המדינות, אלא מפני שמדינת ישראל היא באמת, כפי שאמרתי באו"ם, מגדלור בים סוער. מי ששומר על נייטרליות, בסכסוך בין ישראל לבין מדינות כמו איראן וארגונים כמו חמאס וחיזבאללה, איבד את המצפן המוסרי שלו. את, הקנצלרית, משמשת מזה שנים כמצפן המוסרי של יבשת אירופה כולה ומתווה קו בלתי מתפשר של תמיכה בישראל".
ראש הממשלה הזכיר את הנושא האיראני ואמר: "בימים אלה העולם יושב וממתין להחלטה בטהראן, האם לחזור או לא לחזור לשולחן הדיונים בוינה, ולהיכנס מחדש להסכם הגרעין, ה-JCPOA. לצערנו, בשלוש השנים האחרונות האיראנים עשו קפיצה ענקית קדימה ביכולת העשרת האורניום שלהם. תכנית הגרעין האיראנית היא בנקודה המתקדמת ביותר שלה אי פעם. העולם ממתין, האיראנים מושכים זמן, והצנטריפוגות מסתובבות".
לדברי בנט, "האחריות המוטלת על ישראל היא לוודא - במעשים, לא בנאומים - שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני. לעולם. נשק גרעיני בידיו של משטר קיצוני ואלים כזה ישנה את פני האזור ואת פני העולם. בשבילנו זו לא בעיה אסטרטגית, זו סוגיה קיומית".
ראש הממשלה גם הזכיר את הגיוון בממשלה הנוכחי ואמר כי "מסביב לשולחן הזה ניתן לראות את פניה האמיתיות של ישראל: נשים וגברים, ימין ושמאל, יהודים וערבים".
הוא הזכיר גם את ההתמודדות מול נגיף הקורונה. "אנחנו מדינה שפועלת לרווחת אזרחיה אבל גם שואפת לתרום לעולם. בימים אלה, למשל, ישראל יוצאת אט-אט מגל הדלתא של נגיף הקורונה, אחרי מבצע חיסוני בוסטר ענק, תוך שהכלכלה נשארה פתוחה לכל אורך התקופה. צברנו הרבה ניסיון וידע - ידע פרקטי שמציל חיים, ואנחנו משתפים את הידע הזה עם העולם בכל דרך אפשרית".
לסיום אמר בנט: "אני מנצל את העובדה שזהו ביקור עבודה לכל דבר ועניין, ומבקש מהשרים תשומת לב מיוחדת לנושאים שיש לקדם בעבודה המשותפת בין שתי הממשלות, בהם סיוע לניצולי השואה, הידוק הקשר הכלכלי, בעיקר בתחומי החדשנות ושמירה על עתיד כדור הארץ, וחיזוק הקשר בין העמים, בעיקר הדור הצעיר, דור העתיד, באמצעות משלחות נוער. הקנצלרית העלתה שישנם חסמים מסוימים אז אני מנחה את שרי הממשלה הרלוונטיים למצוא פתרון מהיר לעניין הזה. עכשיו, כשניתן יהיה לנסוע יותר בקלות, אנחנו רוצים לראות תנועה ערה מאוד בין שתי המדינות".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות