כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
נוסטלגיה בבית

מתכון להכנת זיתים כבושים

מתכון נוסטלגי ומוצלח להכנת זיתים כבושים בבית, זיתים שהילדים לא ישכחו לעולם את הטעם הנפלא והביתי שלהם

מתכון להכנת זיתים כבושים
זיתים כבושים צילום: נועם זיגדון

מתכון לזיתים כבושים

המצרכים לזיתים כבושים:

  • 2 ק"ג זיתים ירוקים
  • ½ ראש שום
  • 6 עלי דפנה
  • ¼ כפית פלפל אנגלי שלם
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 לימון חצוי ופרוס 
  • מים
  • מלח

אופן ההכנה לזיתים כבושים:

  1. בעזרת פטיש בוקעים את הזיתים, מכניסים לצנצנת ומכסים במים
  2. סוגרים את הצנצנת ובמשך שבוע מחליפים כל יום את המים (אפשר אפילו פעמים ביום) כדי להוציא מרירות
  3. לאחר שבוע מרוקנים את המים מהצנצנת ומוסיפים את השום, העלי דפנה, הלימון והפלפל השחור, ממלאים את הצנצנת במים עד לכיסוי הזיתים
  4. על כל כוס מים מוסיפים כפית של מלח ושופכים מעל את השמן זית
  5. סוגרים את הצנצנת וממתינים שבוע
  6. לאחר שבוע הזיתים מוכנים לאכילה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון זיתים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}