פרווה ומוצלח
מתכון לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה
רולדה מרשימה, קלה וטעימה של תפוחי אדמה ובטטות, מתאימה במיוחד לארוחה חגיגית, מתכון פרווה ומוצלח שכולם יאהבו
- חני לוין
- כ"ח תשרי התשפ"ב
רולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה צילום: נועם זיגדון
מתכון לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה
המצרכים לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה:
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל גדול
- 3 ביצים L
- 1/2 כוס שמן חם
- פלפל שחור
- מלח
למילוי:
- 4 בטטות מבושלות ומעוכות
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה:
- מגרדים בפומפייה גסה את הבצל ותפוחי האדמה
- מניחים במסננת לסינון הנוזלים ומפזרים מעט מלח
- לאחר 5 דקות סוחטים היטב ומעבירים לקערה
- מוסיפים את הביצים והשמן, מתבלים ומערבבים היטב
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים מעט שמן
- משטחים את בלילת תפוחי האדמה על התבנית ומשטחים היטב באופן שווה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על -250° במצב טורבו ואופים במשך כ-20 דקות
- לאחר 20 דקות מורידים את חום התנור ל-200° ואופים כ15 דקות נוספות עד לקבלת גוון שחום
- מוציאים מהתנור ומגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה
- מניחים בצד על לצינון מלא.
הכנת המילוי:
- מועכים את הבטטות לפירה ומתבלים
- פותחים את הרולדה ומורחים את פירה הבטטה באופן שווה
- מגלגלים שוב ללא נייר האפייה והרולדה מוכנה.
- ניתן לגלגל בתוך נייר כסף ובכך לשמור על צורתה של הרולדה עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: דבורה פילמר
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות