כ"ט כסלו התשפ"ה
30.12.2024
פרווה ומוצלח

מתכון לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה

רולדה מרשימה, קלה וטעימה של תפוחי אדמה ובטטות, מתאימה במיוחד לארוחה חגיגית, מתכון פרווה ומוצלח שכולם יאהבו 

מתכון לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה
רולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה צילום: נועם זיגדון

מתכון לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה

המצרכים לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בצל גדול
  • 3 ביצים  L
  • 1/2 כוס שמן חם
  • פלפל שחור
  • מלח

למילוי:

  • 4 בטטות מבושלות ומעוכות
  • פלפל שחור
  • מלח 

אופן ההכנה לרולדת תפוחי אדמה במילוי בטטה:

  • מגרדים בפומפייה גסה את הבצל ותפוחי האדמה
  • מניחים במסננת לסינון הנוזלים ומפזרים מעט מלח
  • לאחר 5 דקות סוחטים היטב ומעבירים לקערה
  • מוסיפים את הביצים והשמן, מתבלים ומערבבים היטב
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים מעט שמן  
  • משטחים את בלילת תפוחי האדמה על התבנית ומשטחים היטב באופן שווה
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על -250° במצב טורבו ואופים במשך כ-20 דקות
  • לאחר 20 דקות מורידים את חום התנור ל-200° ואופים כ15 דקות נוספות  עד לקבלת גוון שחום
  • מוציאים מהתנור ומגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה
  • מניחים בצד על לצינון מלא.

הכנת המילוי:

  1. מועכים את הבטטות לפירה ומתבלים  
  2. פותחים את הרולדה ומורחים את פירה הבטטה באופן שווה
  3. מגלגלים שוב ללא נייר האפייה והרולדה מוכנה.
  4. ניתן לגלגל בתוך נייר כסף ובכך לשמור על צורתה של הרולדה עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: דבורה פילמר

המתכון מאת:  נועם זיגדון

מתכון בטטה פשטידה רולדה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}