מהמטבח הטוניסאי
מתכון לבולו: לחמנייה במילוי שקדים, שברי שוקולד וחמוציות
הבולו הוא לחם מסורתי המגיע מהמטבח הטוניסאי והטריפוליטאי יש הבדל בטעם ובצורה בין העדות, המתכון הזה מהמטבח הטוניסאי והוא משלב בתוכו, צימוקים, חמוציות, שקדים ושברי שוקולד מריר, הוא דחוס, מתוק והכי מתאים להגשה לצד כוס תה חם
- נועם זיגדון
- כ"ז תשרי התשפ"ב
בולו - לחמנייה במילוי שקדים, שברי שוקולד וחמוציות צילום: נועם זיגדון
מתכון לבולו: לחמנייה במילוי שקדים, שברי שוקולד וחמוציות
המצרכים לבולו: לחמנייה במילוי שקדים, שברי שוקולד וחמוציות:
- 1 ק"ג קמח
- 3 ביצים L
- 3/4 כוס שמן
- 2 כוסות סוכר
- 3 שקיות אבקת אפיה
- 3 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס שקדים קצוצים
- 1 כוס צימוקים
- 1 חב' שוקולד מריר שבור (100 גר')
- 1 כוס חמוציות
אופן ההכנה לבולו: לחמנייה במילוי שקדים, שברי שוקולד וחמוציות:
- מכניסים למיקסר את כל המצרכים היבשים ומערבלים היטב
- מוסיפים את המיץ ויתר המצרכים מלבד השמן ולשים במשך כ-5 דקות
- מוסיפים את השמן תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד
- עם ידיים משומנות יוצרים כיכרות או לחמניות קטנות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד שהלחמים מקבלים צבע שחום ויפה
- מוציאים מהתנור, מצננים ופורסים לפרוסות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות