כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
לא תפסיקו לנשנש

מתכון לעוגת שכבות פריך אגוזים ושוקולד בעיטור גנאש חלבה ולוז

עוגה פשוטה וטעימה שתפאר כל שולחן, שכבות של בצק פריך, שוקולד בציפוי גנאש שוקולד חלבה ואגוזי לוז, יוצרים עוגה מרשימה וטעימה שפשוט לא תפסיקו לאכול

מתכון לעוגת שכבות פריך אגוזים ושוקולד בעיטור גנאש חלבה ולוז
גת שכבות פריך אגוזים ושוקולד בעיטור גנאש חלבה ולוז צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת שכבות פריך אגוזים ושוקולד בעיטור גנאש חלבה ולוז / מאת: שחר שולמית

המצרכים לעוגת שכבות פריך אגוזים ושוקולד בעיטור גנאש חלבה ולוז:

מידות אוניברסליות

לבסיס פריך אגוזים:

  • 100 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • 2 כפות שמן
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2 ביצים גודל לארג'
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח
  • 200 גרם אגוזי לוז גרוסים

לשכבת השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות קפה נמס
  • 1/2 כוס קמח
  • 7 ביצים גודל לארג'
  • 1 כוס סוכר

לגנאש שוקולד חלבה:

  • 250 גרם קרם קוקוס
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם ממרח חלבה
  • 100 גרם אגוזי לוז גרוסים

אופן ההכנה לעוגת שכבות פריך אגוזים ושוקולד בעיטור גנאש חלבה ולוז:

הכנת בסיס פריך אגוזים:

  1. מניחים את כל המצרכים בקערת מיקסר ומאחדים אותם למרקם בצקי דביק מעט משטחים את הבצק ברינג מרובע גודל 25 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף ואופים אותו 10 דקות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות ומוציאים מהתנור עד שמסיימים להכין את שכבת השוקולד
  2. בנתיים כשהבצק נאפה בתנור מכינים את שכבת השוקולד

הכנת שכבת השוקולד:

  1. מפרידים את הביצים
  2. שמים בקערה את השוקולד עם החמאה השמן והקפה הנמס וממיסים אותם עד לאיחוד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות וערבוב בין לבין
  3. כשהבלילה הצטננה מוסיפים לה את  החלמונים והקמח ומערבבים
  4. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומנמיכים את פעולת המיקסר למינימום ומוסיפים לקצף את בלילת השוקולד ומאחדים מסה
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית מעל שכבת האגוזים ואופים את העוגה עוד 30 דקות
  6. (מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מניחים מעליה משטח עטוף בניילון בגודל הרינג ולוחצים עליו כדי לפלס את המסה... אופציונלי)

הכנת גנאש שוקולד חלבה:

  1. מניחים בקערה את כל החומרים וממיסים אותם במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד למסה אחידה
  2. יוצקים את הגנאש מעל שכבת השוקולד ומצננים מספר שעות
  3. חותכים את העוגה בקצוות מסביב כדי לגלות את השכבות היפות ומקשטים לפי טעמכם

בהצלחה רבה ובתאבון

עוגה מתכון עוגת שכבות שוקולד בסיס פריך חלבה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}