כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
טעימה ומשובחת

מתכון לפאי רועים – פשטידת תפוחי אדמה במילוי בשר וירק קצוץ

פשטידה מוצלחת ואהובה, שילוב פירה תפוחי האדמה יחד עם שכבה של תערובת בשר ריחנית ומלאת טעמים יוצרים פאי רועים מיוחדת, טעימה ומשובחת המתאימה גם כתוספת למנה עיקרית

מתכון לפאי רועים – פשטידת תפוחי אדמה במילוי בשר וירק קצוץ
פאי רועים – פשטידת תפוחי אדמה במילוי בשר וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון

מתכון לפאי רועים – פשטידת תפוחי אדמה במילוי בשר וירק קצוץ

המצרכים לפאי רועים – פשטידת תפוחי אדמה במילוי בשר וירק קצוץ:

  • 6-7 תפוחי אדמה בנונים מבושלים
  • 50 גרם מרגרינה מומסת
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • מלח
  • טימין / פטרוזיליה יבשה אופציונלי

למילוי:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים חתוכים
  • 5-6 שיני שום
  • פפריקה מתוקה / חריפה
  • 1 כף בהרט
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • פלפל שחור
  • 1 כפית מרק עוף
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה לפאי רועים – פשטידת תפוחי אדמה במילוי בשר וירק קצוץ:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה
  2. מוסיפים את המרגרינה, מתבלים ומערבבים היטב

הכנת המילוי:

  1. מחממים סיר רחב או מחת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר טחון, השום טרי כתוש, מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, אבקת מרק וקצת כוסברה ופטרוזליה.
  2. משמנים תבנית בנונית
  3. שמים חצי מכמות הפירה ומשטחים, על הפירה שופכים  את תערובת הבשר, מיישרים ועל הבשר מורחים את הפירה שנותר ועוברים עם מזלג בצורת שתי וערב
  4. ניתן להכניס את הפירה לשקית זילוף עם צנטר כוכב ולזלף מעל הבשר בצורת פרחים (כמו בתמונה)
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על-170° ואופים במשך כחצי שעה

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון פאי רועים פשטידה תפוחי אדמה בשר

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}