כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מקורי וטעים

מתכון לחלות ארבעת המינים

מכינים חלות לכבוד החג? הנה רעיון נפלא לצורה מעניינת ואקטואלית יותר, 'חלת ארבעת המינים' נפלאה שתעניק שלמות לשולחן החג

מתכון לחלות ארבעת המינים
חלת ארבעת המינים צילום: אסתי הלר

מתכון לחלות ארבעת המינים

המצרכים לחלות ארבעת המינים:

  • 2 ק"ג קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית משפר אפיה
  • 2 כפות מלח
  • 5 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן

אופן ההכנה לחלות ארבעת המינים:

  1. ממיסים את השמרים עם הסוכר וכוס מים
  2. מוסיפים את הקמח
  3. ומעליו  מניחים את המלח ומשפר אפיה
  4. מוסיפים 4 כוסות מים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
  5. לקראת הסוף מוסיפים את השמן
  6. מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
  7. מורידים אוויר ומפזרים מעט קמח על משטח עבודה
  8. יוצרים צורת ארבעת המינים ומתפיחים שוב כ-20 דקות
  9. ארבעת המינים. קרדיט: אסתי הלר
  10. קרדיט: אסתי הלר
  11. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום
  12. אופים בתנור שחומם מראש על 180° עד להזהבה יפה
  13. לאחר האפיה מכסים במגבת לשמירת הרכות
  14. כשמתקרר מכניסים לשקית אטומה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון: נועם זיגדון

מתכון ארבעת המינים חלה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}