מהמטבח הטריפולטאי
מתכון לבולו - לחם מתוק עם צימוקים וזרעי שומר
'הבולו' הוא לחם מסורתי מהמטבח התוניסאי והטריפוליטאי. ישנו הבדל בטעם ואף בצורה בין העדות מתכון זה הוא של הטריפוליטאים ונוהגים לאוכל אותו בצאת הצום. הוא רך ומתוק והכי מתאים בהגשה לצד כוס תה
- נועם זיגדון
- ג' תשרי התשפ"ב
בולו לחם מתוק עם צימוקים וזעי שומר צילום: נועם זיגדון
מתכון לבולו - לחם מתוק עם צימוקים וזרעי שומר
המצרכים לבולו - לחם מתוק עם צימוקים וזרעי שומר:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 ק"ג קמח
- ½ 1 כוסות סוכר
- 2 ביצים M
- 2 כפות שמרים יבשים
- ¼ 2 כוסות מים
- ½ כוס שמן
- ½ 1 כוס צימוקים בהירים
- 1 כף זרעי שומר
- ½ 1 כפות קצח
להברשה:
- ביצה
- שומשום
אופן ההכנה לבולו - לחם מתוק עם צימוקים וזרעי שומר:
- לקערה מכניסים את השמרים, הסוכר וכוס מהמים ומערבבים היטב
- מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד השמן
- כשהבצק מתאחד מוסיפים את השמן ומניחים להתפחה במשך כשעה עד להכפלת הנפח
- לאחר התפחה מורידים אויר, מפזרים קמח על משטח העבודה ויוצרים נקניקים גדולים או קטנים
- מתפיחים כ-15 דקות וחורצים חריצים עם סכין באלכסון לאורך הלחמניות
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על °180 מעלות למשך כ-25 דקות עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות