מנת יוקרה
מתכון לסופריטו בשר
מנה מכובדת ומשובחת, מתאימה במיוחד לחגים, 'סופריטו בשר' - מנת קוביות בשר רכות המתבשלות עם תפוחי אדמה מטוגנים ובצל ויוצרים יחד מנת יוקרה מושקעת ומלאת טעמים
- נועם זיגדון
- כ"ט אלול התשפ"א
סופריטו בשר צילום: נועם זיגדון
מתכון לסופריטו בשר
המצרכים לסופריטו בשר:
- 2 קילו בשר כתף חתוך לקוביות גדולות
- 3 גבעולי כרפס עם העלים
- 1 ראש שיני שום
- 8 תפוחי אדמה פרוסים לרבעים
- 2 כפות פפריקה
- ½ כפית כורכום
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון
- ½ כוס שמן
- מלח
- מים
- 2 בצלים קצוצים מטוגנים
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה לסופריטו בשר:
- מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים את הבשר מכל הצדדים
- מוסיפים את הפפריקה המתוקה, השום והכרפס ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר
- מתבלים ומבשלים על אש גבוהה במשך כשעה וחצי
- מוסיפים מים במידת הצורך
- במחבת נפרדת מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק מוציאים על נייר סופג ומוסיפים אותם לסיר מעל הבשר
- במחבת נפרדת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד להשחמה ומוסיפים גם אותו לסיר הבשר ותפוחי האדמה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך כעשר דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות