כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לדלורית בסילאן וירק

סימן לראש השנה או תוספת שמחממת את הלב, פרוסות דלורית המתבשלות ברוטב סילאן עם פלפל ארבע העונות, פפריקה ופטרוזיליה קצוצה, מנה משובחת וטעימה במיוחד

מתכון לדלורית בסילאן וירק
דלורית בסילאן וירק צילום: שולמית שחר

מתכון לדלורית בסילאן וירק / מאת: שחר שולמית

המצרכים לדלורית בסילאן וירק:

מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה חמה

  • דלורית בינונית
  • כוס מים
  • 4 כפות שמן
  • 4 כפות סילאן
  • 1/2 כפית פלפל ארבע העונות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
  • חופן פטרוזיליה

אופן ההכנה לדלורית בסילאן וירק:

  1. מקלפים ופורסים את הדלורית לפרוסות ומניחים אותן בסיר
  2. מוסיפים לסיר את המים ומפזרים מעל את התבלינים מלבד הפטרוזליה
  3. מרתיחים את התבשיל ומנמיכים למינימום ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך הדלורית (הדלורית מפרישה מעט נוזלים)
  4. בין לבין לוקחים בכף מהרוטב ויוצקים על גבי הדלורית
  5. מפזרים מעל את הפטרוזליה ומבשלים עוד מספר דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון דלעת

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}