מנת פתיחה חגיגית
מתכון לבורקס במילוי בשר ברוטב פטריות
בורקס ביתי במילוי בשר משובח המוגש עם רוטב פטריות משגע, מעניקים יחד מנת פתיחה חגיגית ומוצלחת
- נועם זיגדון
- כ"ח אלול התשפ"א
בורקס ממולא בשר ברוטב פיטריות צילום: נועם זיגדון
מתכון לבורקס במילוי בשר ברוטב פטריות
המצרכים לבורקס במילוי בשר ברוטב פטריות:
- 1 חבילת בצק עלים מוכן (קנוי)
למילוי:
- 1.2 ק"ג בשר טחון
- 3 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 כוס צנוברים
- אגוז מוסקט/ בהרט/ראס אל חנות
- פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
לרוטב פטריות:
- 2 כוסות מים
- 1 בצל קטן קצוץ (לא חייב)
- 1 קופסא פטריות חתוכות
- 1 קופסא פטריות שלמות
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- כפית מרק עוף
- פלפל שחור
- כמון
- כורכום
- מלח
- שמן
- 1 כף קמח + 1/2 כוס מים
אופן ההכנה לבורקס במילוי בשר ברוטב פטריות:
- מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומתבלים.
- מבשלים במשך כעשר דקות.
- פותחים את בצק העלים ומרדדים מעט במערוך מחלקים ל-3 חלקים וממלאים כל חלק בבשר
- סוגרים היטב משני הצדדים כך שתקבלו בורקס מלבני ארוך.
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כחצי שעה.
הכנת רוטב פטריות:
- בסיר מכניסים 2 כוסות מים, בצל קטן קצוץ, 1 קופסא פיטריות חתוכות, 1 קופסא פטריות שלמות, 1 כף אבקת מרק פטריות, כפית מרק עוף, פלפל שחור, כמון, כורכום, מלח ושמן מערבבים היטב ומביאים לרתיחה במשך כרבע שעה
- בכוס מכניסים את הקמח עם ה1/2 כוס מים ומערבבים היטב.
- לאח"מ מוסיפים את תערובת הקמח והמים לסיר עם הפטריות ויתר המרכיבים
- מערבבים היטב ומבשלים במשך 5 דקות נוספות עד לסמיכות.
- בהגשה מזלפים את רוטב הפטריות בנדיבות מעל הבורקס ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות