עוגת יוגורט ופצפוצי שוקולד
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מציגים מתכון לעוגה מיוחדת לקראת החגים
- כתבה מקודמת
- כ"ח אלול התשפ"א
עוגת יוגורט צילום: יח"צ
זמן עבודה:20 דקות
זמן הכנה:40 דקות
כמות מנות: בהתאם לפריסה
רכיבים:
מרכיבים לעוגה:
גביע מולר מיקס פצפוצי שוקולד
150 מ"ל שמן
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל איכותית
300 גרם סוכר
240 גרם קמח תופח
מעט שמן לשימון התבנית
מרכיבים לזיגוג סוכר:
100 גרם אבקת סוכר
2-3 כפות חלב
אופן הכנת הזיגוג :
מערבבים בקערה בהדרגה את אבקת הסוכר עם החלב עד שמתקבלת מסה מבריקה וסמיכה מאוד הניתנת לזילוף.
אופן הכנת העוגה:
- 1. מערבבים במיקסר עם מטרפה את היוגורט, השמן והסוכר.
- 2. מוסיפים את תמצית הוניל , הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- 3. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- 4. מוסיפים מחצית מפצפוצי השוקולד ומערבבים לאט להטמעה במסה.
- 5. מעבירים את התערובת לתבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת קלות.
- 6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 40 דקות.
- 7. מקררים מעט, מחלצים את העוגה מהתבנית ומצפים בזיגוג הסוכר.
- 8. מקשטים ביתרת פצפוצי השוקולד.
בתאבון
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות