כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מנה משביעה וטעימה

מתכון לדגי מושט ברוטב קארי על האש

ארוחת צהריים פרווה בקלי קלות ובמהירות, פילה מושט המתבשלים ברוטב קארי עם פרוסות תפוחי אדמה, מגוון תבלינים וכוסברה קצוצה יוצרים מנה משביעה וטעימה במיוחד

מתכון לדגי מושט ברוטב קארי על האש
דגי מושט ברוטב קארי צילום: ורד כהן

מתכון לדגי מושט ברוטב קארי על האש

המצרכים לדגי מושט ברוטב קארי על האש:

  • כוסברה קצוצה
  • 7 שיני שום
  • 3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
  • דגי מושט לפי כמות הסועדים
  • 1 כף מלח
  • תבלין צ'ילי גרוס
  • 1 כף גדושה קארי / חוואיג'
  • מעט פלפל לבן
  • 3/4 כף אבקת מרק עוף
  • מים רותחים

אופן ההכנה לדגי מושט ברוטב קארי על האש:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומוסיפים מעט גבעולי כוסברה ושיני שום, מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על תחתית הסיר כך שיצרו שכבת בסיס לדגים.
  2. על תפוחי האדמה מניחים את דגי המושט זה לצד זה.
  3. בצלוחית מכניסים את כל התבלינים ומערבבים היטב. את תערובת התבלינים מפזרים על דגי המושט שבסיר וממלאים מים רותחים עד לכיסוי הדגים, מפזרים מלמעלה כוסברה קצוצה ומכסים את הסיר.
  4. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך 30 דקות או עד צמצום הנוזלים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: ורד כהן.

מתכון דגים דג מושט רוטב

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}