מתכון ללחמניות שמיניות מעולות וטעימות במיוחד
אוהבים לחמניות מוצלחות? קבלו מתכון ללחמניות שמינית טעימות וקלות להכנה, מתאימות לערב שבת קודש כהגשה אישית לכל סועד
- שולמית שחר
- י"ט אלול התשפ"א
לחמניות שמניות צילום: שולמית שחר
מתכון ללחמניות שמיניות מעולות וטעימות במיוחד / מאת: שחר שולמית
המצרכים ללחמניות שמיניות מעולות וטעימות במיוחד:
מידות אוניברסליות
- 1 ק"ג קמח
- 500 גרם מים
- 2/3 כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 5 כפות שמן
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה ללחמניות שמיניות מעולות וטעימות במיוחד:
- מכניסים את כל המצרכים לקערת המיקסר ובעזרת וו לישה לשים את הבצק 10 דקות במהירות איטית.
- עוטפים את הבצק במעט שמן ומכסים את הקערה בניילון נצמד להכפלת הנפח
- כשהבצק מכפיל את נפחו לשים אותו ידנית כ2 דקות להורדת הנפח ומכסים אותו שוב בניילון נצמד להתפחה שניה
- מחלקים את הבצק ל16 יחידות וכל יחידה מגלגלים לכדור ומניחים אותם על גבי ניילון מכוסים למנוחה של כמה דקות
- מגלגלים כל כדור לגליל באורך של כ60 סנטימטר ויוצרים ממנו לחמניה בדוגמת שמינית
- מניחים את לחמניות על גבי נייר אפיה עד להכפלת הנפח ומורחים אותן פעם ראשונה בביצה טרופה
- נותנים להן מנוחה של 10 דקות, מברישים אותן שוב בביצה טרופה ומפזרים עליהן שומשום
- מדליקים תנור טורבו על 235 מעלות ומכניסים את הלחמניות לאפיה של 10 דקות
- מורידים את חום התנור ל180 מעלות ואופים עד הזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות