יוקרתי וטעים בטירוף
מתכון לקציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ • צפו
מאכל יוקרתי המתאים להגשה בחגים או בשבתות, קציצות בשר ממולאות בטחינה ומתובלות בטוב טעם, מוגשות על חציל קלוי בזילוף של טחינה, שמן זית וקישוטי ירק קצוץ
- נועם זיגדון
- ט"ז אלול התשפ"א
- 1 תגובות
קציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת קציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ. קרדיט: נועם זיגדוןקציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ - נועם זיגדון
מתכון לקציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ
המצרכים לקציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 3 כפות פירורי לחם
- 4 שיני שום- אבקת שום
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף שטוחה תבלין לקציצות
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל
למילוי:
- סלט טחינה מוכן
להגשה:
- 1 חציל שלם
- ½ לימון
- פלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום
- מלח
- שמן זית
- סלט טחינה מוכן
- כוסברה / פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה לקציצות בשר במילוי טחינה על מצע חציל קלוי וקישוטי ירק קצוץ:
הכנת המילוי:
- יוצקים את סלט הטחינה לתוך מגש של קוביות קרח קטנות או תבנית סיליקון עם שקעים קטנים ומקפיאים.
הכנת תערובת הקציצות:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים לתערובת ומערבבים היטב עד לאיחוד.
- מניחים בכף היד מעט מתערובת הבשר. ובמרכז מניחים קוביית טחינה קפואה.
- סוגרים את הקבב עם כמות נוספת של בשר ומהדקים לקציצה עגולה ויפה.
- מחממים מחבת פסים עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים
להגשה:
- צולים חציל שלם על האש או בתנור, מקררים ומקלפים
- בצלוחית קטנה מערבבים: ½ לימון, פלפל שחור גרוס, 2 שיני שום, מלח ושמן זית ומערבבים היטב
- יוצקים את תערובת השמן זית מעל החציל
- מניחים 3 קציצות על החציל ומזלפים סלט טחינה
- מפזרים כוסברה קצוצה או פטרוזיליה ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות