הניוקי של הטריפוליטאים
מתכון לנוקידס – ניוקי ביתי במרק עסיסי
'ניוקי' המאכל האהוב במתכון ביתי מנצח, מתבשל במרק ירקות עסיסי, שילוב הירקות הטריים יחד עם חתיכות הניוקי המוצלחות יוצרים ארוחת צהריים חמה וטעימה
- נועם זיגדון
- י"ד אלול התשפ"א
מרק עם ניוקי ביתי צילום: נועם זיגדון
מתכון לנוקידס – ניוקי ביתי במרק עסיסי
המצרכים לנוקידס – ניוקי ביתי במרק עסיסי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לניוקי:
- 2 ביצים L
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס סולת
- 3 כפות שמן
- ⅓ כוס מים
- פלפל שחור
- מלח
לציר מרק:
- ליטר מים
- תפוח אדמה
- גזר
- קישואים
- 1 בצל גדול
- דלעת
- בטטה
- ¼ צרור שמיר
- 2 גבעולי כרפס
- 1 כף מרק עוף
- מקל קינמון / טחון
- פלפל שחור
- כורכום
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לנוקידס – ניוקי ביתי במרק עסיסי:
הכנת הניוקי:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הניוקי ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים בצד למנוחה של 10 דקות
- מגלגלים לרצועות ארוכות וצרות וחותכים בעובי 1/2 ס"מ ומגלגלים בקמח
הכנת המרק:
- מסיר מכניסים את המים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הירקות, מתבלים היטב ומביאים שוב לרתיחה
- מוסיפים את הנוקידס ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-45 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות