מהירת הכנה
מתכון לעוגת מרציפן נהדרת
עוגה נהדרת ומהירת הכנה, מתאימה כקינוח לאורחים מפתיעים, מורכבת ממרציפן ומגוון מצרכים נגישים
- חני לוין
- י' אלול התשפ"א
עוגת מרציפן נהדרת צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת מרציפן נהדרת / מאת: שחר שולמית
המצרכים לעוגת מרציפן נהדרת:
מידות אוניברסליות
- 4 ביצים גודל לארג'
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס חלב (או חלב צימחי לפרווה)
- 250 גרם מרציפן
- 180 גרם שמן
- מעט תמצית וניל
- 1 ועוד 3/4 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה לעוגת מרציפן נהדרת:
- מחממים תנור ל170 מעלות
- במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים כמה דקות עד למראה בהיר ותפוח
- בינתיים שמים בקערה את החלב והמרציפן ומחממים אותם יחד 2 דקות במיקרוגל
- ומערבבים היטב כדי שהמרציפן יתפורר והמסה תהיה אחידה ומניחים בצד
- מוסיפים לקערת המיקסר את הסוכר ומקציפים עוד כמה דקות לקצף יציב אבל לא יציב מאוד
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את השמן ואת תמצית הווניל אחר כך מוסיפים בהדרגה את החלב עם המרציפן ולבסוף את הקמח
- יוצקים את הבלילה לתבנית סיליקון משומנת או לרינג גודל 24 סנטימטר או לתבנית חד פעמית בינונית לאחר שעטפנו אותם בנייר אפיה
- אופים את העוגה בין 35 ל45 דקות ומצננים אותה. מומלץ להקפיא לפני חילוץ
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות