כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
ארוחת צהריים

מתכון לתבשיל עוף עם זרעוני דלעת ואפונה

תבשיל עוף טעים ומיוחד בשילוב זרעוני הדלעת, האפונה, הגזר המגורד והתבלינים יוצרים ארוחת צהריים מוצלחת ואנינת טעם

מתכון לתבשיל עוף עם זרעוני דלעת ואפונה
תבשיל עוף עם זרעוני דלעת ואפונה צילום: שולמית שחר

מתכון לתבשיל עוף עם זרעוני דלעת ואפונה / מאת: שחר שולמית

המצרכים לתבשיל עוף עם זרעוני דלעת ואפונה:

  • מגש שוקיים
  • 1 חבילת אפונה ירוקה (800 גרם)
  • 500 גרם גזר מקולף ומגורר דק
  • 1/2 כוס זרעוני דלעת
  • צנצנת רוטב לקציצות (415 גרם)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה

אופן ההכנה לתבשיל עוף עם זרעוני דלעת ואפונה:

  1. מטגנים בשמן את הגזר יחד עם זרעוני הדלעת כ1/4 שעה ומערבבים מידי פעם
  2. מוסיפים לסיר את השוקיים ואת הרוטב ומטגנים אותם יחד עם הגזר עוד כ1/4 שעה בסיר מכוסה
  3. מוסיפים את האפונה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים בסיר מכוסה עוד כ1/4 שעה.
  4. מידי פעם מרימים עם כף את הרוטב ומפזרים אותו מעל התבשיל.
  5. מבשלים עד שכל הרוטב מצטמק ונהיה סמיך וטעים.
  6. מגישים עם אטריות / אורז / קוסקוס או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוף אפונה גזר

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}