משתה ושמחה ומשלוח מנות: טיפים לאפיית עוגות
ההכנות לפורים בעיצומן ואת מתמודדת עם אפיית עוגות לרוב? • הטיפים הבאים יסייעו לך במלאכת הבישול והאפייה • מאת יועצי האפייה של חברת 'ניופאן'
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ח' אדר התשע"ג
טיפים לבישול ואפייה
שלב ההקצפה:
• ראשית יש להפריד חלמונים מחלבונים כאשר הביצים קרות.
• חלבונים –יש להקציף בטמפרטורת החדר. יש לשים לב שלא תהיה אפילו טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה.
• יש להקפיד שלא להקציף בכלים מפלסטיק אלא ממתכת (שומן נוטה להידבק לכלי פלסטיק).
• להפרדת ביצים נוחה ומהירה יש להצטייד במשפך קטן. הושיבו את המשפך על כוס, שברו לתוכו ביצה אחת, ונענעו אותו קלות. החלבון יחליק אל תוך הכוס, ואילו החלמון יישאר בתוך המשפך.
• הוצאת חלמון שנפל לחלבון - לוקחים חצי קליפת ביצה שבורה ומקרבים אותה לטיפת החלמון הסוררת ו"דגים" את אותה טיפת החלמון. לא להאמין, אבל הטיפה כאילו "נשאבת" פנימה.
• יש להקציף את הביצים בטמפרטורת החדר. מומלץ להשתמש במקצף בעל עוצמת כוח גבוהה, כדוגמת מיקסר קיצנאייד שהינו בעל עוצמה של 0.5 כ"ס.
• הגדלת כמות הקצפת - ניתן להוסיף בהדרגה תוך כדי הקצפה, כף מים קרים על כל חלבון. כדי לקבל קצף לבן וקשה במיוחד, אפשר להוסיף בעת ההקצפה מעט קורנפלור או אבקת סוכר ומיץ לימון.שלב ההכנה
• לרידוד הבצק יש לפזר קמח על קרש חיתוך מפלסטיק ועליו לרדד את הבצק. פעולה זו מונעת מהבצק להדבק למשטח העבודה והקמח נשאר בין חריצי החיתוך שעל הקרש.
• את אבקת האפייה, יש להוסיף בסוף וסמוך לאפייה מפני שהאפקטיביות שלה מתחילה ברגע של מגע עם הנוזלים.
• יש להקפיד, תמיד, לשמן את התבנית בטרם האפייה.
• לפני כל אפייה מומלץ לחמם את התנור ולהתיז מספר טיפות מים, על מנת להביא למצב לחות בתנור, אשר תורם רבות לפריכות המאכלים.
• עוגת גבינה - כדי לעזור לעוגה לא 'ליפול' ולשמור על הלחות המתאימה, מומלץ מאד לאפות את העוגה כאשר התבנית נמצאת בתוך תבנית ריקה, ובה ככוס וחצי מים.
• בצק פריך – בעת הלישה והרידוד יש להימנע מלעבד אותו יתר על המידה, מה שיגרום לו לאבד מהפריכות. כמו כן מומלץ לרדדו בין 2 ניירות פרגמנט מקומחים מעט.
• כאשר אופים עוגה עם צימוקים, רצוי לצפות את הצימוקים בקמח, על מנת למנוע את שקיעתם בעוגה לתחתית התבנית.שלב האפיה
• מומלץ לחמם את התנור מראש.
• מומלץ להקפיד לא להוציא את העוגה לפני גמר סיום האפייה. פתיחה חוזרת של דלת התנור וחדירת משב אוויר קר עלולה לגרום לקריסתה.
• ניתן לבדוק רמת אפייה של עוגה על ידי לחיצה קלה עם האצבעות על מרכז העוגה - אם העוגה חוזרת אז היא מוכנה, ואם נשאר בקע אז צריך לאפות עוד מספר דקות.שלב ההגשה
• חיתוך עוגת קרם קרה - לטבול את הסכין במים רותחים.
• גירוד שוקלד - בכדי להקל על הגירוד, מומלץ להקפיא את השוקולד קודם.
• לאחר קירור העוגה, מומלץ לכסות אותה ולאחסן, ובכך להאריך את חייה.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות