כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
לא תפסיקו לנשנש

מתכון לחטיף פיצוחים על בסיס אפוי

חטיף פיצוחים משגע שלא תפסיקו לנשנש אותו, מתאים כקינוח לאחר סעודה חגיגית, שילוב הפיצוחים והסירופ הטעים יחד עם בסיס הבצק הפריך יוצרים ממתק מושלם 

מתכון לחטיף פיצוחים על בסיס אפוי
חטיף פיצוחים על בסיס אפוי צילום: מירב מלכה

מתכון לחטיף פיצוחים על בסיס אפוי / מאת: מירב מלכה

המצרכים לחטיף פיצוחים על בסיס אפוי:

לבצק פריך:

  • 1 כוס קמח (140 גרם)
  • 1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
  • 100 גרם חמאה (אפשר להמיר במחמאה)
  • 1 חלמון

לפיצוחים:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות סילאן
  • 1/4 כוס מים
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם שקדים
  • 30 גרם קשיו
  • 30 גרם פיסטוק
  • 1 שמנת מתוקה 250 מ"ל (ניתן להמיר בשמנת צמחית)

אופן ההכנה לחטיף פיצוחים על בסיס אפוי:

הכנת בצק פריך:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים בעזרת היד או במעבד מזון ומשטחים בתבנית.
  2. קורצים את הצורה הרצויה ואופים בתנור שחומם מראש על 180מעלות במשך 15 דקות.

הכנת הפיצוחים:

  1. ממיסים את הסילאן, הסוכר והמים ומערבבים היטב עד שהכל נמס, מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבב עד לאיחוד.
  2. מכניסים פנימה את הפיצוחים ומערבבים עד שהתערובת מקבלת מרקם צמיגי
  3. בעזרת כף יוצרים כדור ומניחים על הטראט שאפינו.

בהצלחה רבה ובתאבון.

 

מתכון בסיס פריך פיצוחים חטיף

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}