זו לא צרעת: על מחלת הפסוריאזיס
מהי מחלת הפסוריאזיס, מדוע היא מופיעה, מי לא צריך לחשוש ממנה ומי דווקא כן • וגם כמה עצות טובות לחולים במחלה אך גם לכל אחד ואחד מאיתנו
- מרים לב, בחדרי חרדים
- כ"ג חשון התשע"א
- 2 תגובות
לפי נתוני אגודת הפסוריאזיס הישראלית, יש בישראל כיום כ- 124,000 חולים בפסוריאזיס - כ- 10% עם פסוריאזיס קשה ו-90% עם פסוריאזיס קלה עד בינונית.
מחלת הפסוריאזיס קרויה בעברית "ספחת", אך אין לה כל קשר למחלת הצרעת לא זו המוזכרת בתורה ולא כל צורה אחרת של צרעת.
הרוב הגדול של הלוקים במחלה לוקים בה באופן קל, אך אי הטיפול במחלה עלול לגרום להחמרתה. מי צריך לחשוש ממנה? מה עושים כשמגלים סימניה?
לרגל יום הפסוריאזיס הבינלאומי שחל עתה, כמה מילים על המחלה ותודה לאגודה שהסתייענו במידע שנלקט על ידיה.על מי להיזהר מהמחלה ?
המחלה היא מחלה גנטית והיא אינה מדבקת כלל.
לכן אין סיבה לחשוש מהידבקות מאדם שלקה במחלה. לעומת זאת היא תורשתית. לכן אם בן משפחה, אב או אם לקו במחלה ייתכן בהחלט שהצאצאים יהיו בקבוצת הסיכון ללקות במחלה. ועליהם לשים לב למנוע אותה ולטפל בה מייד עם הופעת סימניה הראשונים. שימו לב למרפק
לעיתים אחד מסימני המחלה הבולטים אך הקלים הם כשעור המרפק מאדים ומתכסה בקשקשים עבים בעלי גוון לבנבן כסוף. זה סימן לכך שהאדם חלה במחלה.
המחלה בשלבים הראשונים אינה גורמת לגרד או מיחושים אחרים ולכן אינה מטופלת לכן עצה ראשונה למי שלקה בתסימני המחלה הוא לטפל בה מייד.
אדם בעל נטייה למחלה יכול שלא לחלות בה לעולם אך אם עורו נחבל נכווה, או נשרט, עלולים להתפתח שם נגעי המחלה.
לכן עם אתה סבור שיש לך נטייה למחלה שים לב לעורך. מומלץ לא למרוט שיער ולא להיחשף לשמש לזמן ארוך מידי חשיפה העלולה לגרום לכוויה. רצוי גם כדי למור על העור, להימנע ממגע ממושך וישיר של העור עם כפפות גומי.
מאותה סיבה גם מומלץ באקלים יבש להוסיף לחות לאוויר באמצעות מכשיר אדים וכן מומלץ להקפיד על שימון קבוע של העור כדי למנוע יובש וסדקים בעור.
חיים רגועים
מתח נפשי מתמשך עלול גם הוא להוביל לפריצת המחלה.
אם בן משפחתך חלה במחלה, הימנע ככל האפשר ממתחים נפשיים מעיקים מידי. מומלץ גם לעסוק בפעילות ספורטיבית שלא רק מונעת את הופעת המחלה אלא אף לעיתים מביאה להטבה אצל מי שכבר חלה בה.
העצה הזו אגב טובה לכל אחד ואחד מאיתנו. שמרו על המשקל
מומלץ מאוד לבעלי נטייה למחלה, להקפיד על משקל תקין שכן השמנת יתר מגבירה את הסיכוי להופעת המחלה. איך מטפלים?
לאחר שהמחלה פרצה לא ניתן לרפאותה אך ניתן להקל על החולים על ידי טיפולים שונים כולל משחות שונות, תרופות וטפולים בלייזר, היכולות להעלים את נגעי המחלה כשהיא בדרגה קלה עד בינונית.
יש להיזהר ולהיוועץ ברופא מומחה המתמחה בטיפול במחלה הזו. שכן יש משחות וטיפולים העוזרים לטווח הקצר אך הוכחו כמזיקות לטווח ארוך.
כמו כן, ישנם טיפולים חדשניים שרק רופא המתמחה בתחום מכיר אותם ומעודכן בהם.
הטיפול המחולל נפלאות הוא חשיפה לשמש באיזור ים המלח המסייע גם למקרים קשים.
הדבר דורש שהייה בשמש של מספר שעות כל יום, ואינו יעיל כאשר יש עננות גבוהה בתקופת החורף.
תודות לאגודת הפסוריאזיס הישראלית
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות