כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
טעם משובח

מתכון לדג פורל ברוטב צ’ימיצ’ורי

ארוחת צהריים בתשעת הימים תמיד תסתדר מצוין עם דגים, הכנה מהירה וקלילה ויש לנו מנה מוצלחת וטעימה לארוחה, שילוב רוטב הצ'ימצ'ורי יחד עם השקדים הפרוסים וחצאי הלימון נותנים לדגים את טעמם המשובח

מתכון לדג פורל ברוטב צ’ימיצ’ורי
דג פורל ברוטב צ’ימיצ’ורי צילום: נועם זיגדון

מתכון לדג פורל ברוטב צ’ימיצ’ורי

המצרכים לדג פורל ברוטב צ’ימיצ’ורי:

  • 1 דג פורל מפולט עם עור
  • מים
  • מיץ לימון / חומץ
  • שקדים פרוסים
  • לימון חצוי ופרוס

לצ'ימיצ'ורי:

  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 פלפל גמבה אדומה
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 7 שיני שום
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס חומץ בן יין
  • ½-1 כפות אורגנו יבש
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

הכנת הצ'ימצ'ורי:

  1. מכניסים למעבד מזון את כל הירקות וקוצצים בפולסים
  2. מוסיפים לקערת הבלנדר את השמן זית, החומץ בן יין וכל התבלינים וטוחנים עוד מעט.
  3. את הדג משרים עם מים ולימון / חומץ למשך רבע שעה
  4. שוטפים היטב ומסננים
  5. מנגבים את הדג בנייר מגבת
  6. מניחים על תבנית אפייה ומורחים מעליו את הרוטב צ'ימיצ'ורי שהכנו
  7. מפזרים שקדים פרוסים מניחים לימון חצוי ופרוס
  8. ומכסים את הדג בנייר כסף
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-40 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון תשעת הימים פרווה דגים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}