מתכון לקראנץ שמרים חלבה שוקולד וקוקוס
עוגת שמרים קראנץ' טעימה ומושלמת במלית מיוחדת של חלבה עם שוקולד וקוקוס, מתאימה להגשה לאורחים, לשבתות, חגים או פתיחת צומות
- שולמית שחר
- ב' אב התשפ"א
קראנץ' שמרים צילום: שולמית שחר
מתכון לקראנץ שמרים חלבה שוקולד וקוקוס / שחר שולמית
המצרכים לקראנץ שמרים חלבה שוקולד וקוקוס:
מידות אוניברסליות
מצרכים לבצק:
- 480 מ״ל מים פושרים (2 כוסות)
- 15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי)
- 60 גרם סוכר לבן (6 כפות)
- 65 גרם שמן קוקוס (1/3 כוס)
- מעט תמצית וניל או סוכר וניל
- 2 ביצים גודל לארג'
- קורט מלח
- 910 גרם קמח (6 ועוד 1/2 כוסות )
מצרכים למלית:
- 400 גרם ממרח חלבה
- 6 כפות טחינה גולמית
- 100 גרם שוקולד גרוס
- 100 גרם קוקוס
אופן ההכנה לקראנץ שמרים חלבה שוקולד וקוקוס:
הכנת הבצק:
- שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ומעבדים במהירות בינונית 10 דקות
- הבצק צריך להיות אחיד ומעט דביק
- עוטפים את הבצק במעט שמן קוקוס
- מכסים ומתפיחים עד להכפלה
- מחלקים את הבצק ל4 חלקים (כל חלק יוצא כ400 גרם) ומניחים אותם על גבי שקית ניילון מקמחים נייר אפיה ומניחים עליו חלק אחד של הבצק ומפזרים גם עליו מעט קמח ומרדדים אותו לצורה מלבנית
הכנת המלית:
- מערבבים בקערה קטנה את ממרח החלבה עם הטחינה הגולמית ומורחים על כל חלק 1/4 מהמלית
- מפזרים מעל 1/4 מכמות קוקוס ו1/4 מכמות השוקולד ומגלגלים לגלילה
- מכינים את שאר הגלילות ומקפיאים אותם שעה כדי שיהיה קל לחתוך אותם
- חותכים כל גלילה לאורכה ל 3 חלקים ומעבירים אותם אל נייר אפיה זה לצד זה כשהחלק החתוך כלפי מעלה
- מצמידים אותם יחד ומכניסים לתבנית חד פעמית מאורכת
- מניחים את התבניות בתנור בלי להדליק אותו כ1/2 שעה ולאחר מכן
- מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות זהובות
- איך שהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות במי סוכר (שמכינים ממים חמים מעורבבים עם סוכר כוס מים וחצי כוס סוכר)
הערה: מכוון שהמלית בהירה לא ממש רואים אותה בחיתוך אך בטעם זה ניכר בהחלט
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות