י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024
תשעת הימים בפתח

מתכון לקיש ספגטי עם פטריות מוקפצות וגבינות

השנה מתכוננים מראש לתשעת הימים עם מתכונים טעימים וקלים להכנה באדיבות חברת תנובה • בתאבון

מתכון לקיש ספגטי עם פטריות מוקפצות וגבינות
קיש ספגטי עם פטריות מוקפצות וגבינות צילום: אסף אמברם

קיש ספגטי עם פטריות מוקפצות וגבינות

קרדיט צילום: אסם אמברם | שפית: תמי פיליפ | סטיילינג: נועה קנריק

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

250 גר' ספגטי מבושל בישול קצר
40 גר' חמאת תנובה מומסת
1/3 כוס פתיתי עמק
מלח, פלפל

למילוי:

30 גר' חמאת תנובה + 1 כף שמן
1/2 1 סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 גביע שמנת חמוצה15%  תנובה
4 ביצים
100 גר' בולגרית פיראוס 16%, מפוררת
100 גר' צפתית פיראוס 5%, מפוררת
מעט מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות קמח

אופן ההכנה:

  • מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הספגטי לדרגת בישול קצר.
  • מסירים מהאש, מסננים מהמים ומערבבים בקערה את הספגטי עם חמאה, מלח, פלפל ופתיתי עמק.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים לתוכה את תערובת הספגטי משטחים שכבה אחידה על בסיס התבנית ולכיוון השוליים לקבלת קלתית.
  • מכינים את המלית:  מחממים חמאה עם שמן במחבת ומטגנים קלות בצל סגול, מוסיפים פטריות ומקפיצים עוד 3 דקות.
  • מסירים מהאש ומערבבים בקערה עם יתר חומרי המילוי.
  • יוצקים לתוך קלתית הספגטי את תערובת המלית.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות עד שהמלית יציבה.
  • מוציאים מהתנור מצננים מעט להתייצבות המאפה ומגישים.

לממהרים: מערבבים את הספגטי המבושל עם יתר חומרי המילוי ויוצקים לתבנית עגולה.

תשעת הימים תנובה מתכונים פרווה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}