תשעת הימים בפתח
מתכון לקיש ספגטי עם פטריות מוקפצות וגבינות
השנה מתכוננים מראש לתשעת הימים עם מתכונים טעימים וקלים להכנה באדיבות חברת תנובה • בתאבון
- מינה לוי כתבה מקודמת
- ו' אב התשפ"א
- 1 תגובות
קיש ספגטי עם פטריות מוקפצות וגבינות צילום: אסף אמברם
קיש ספגטי עם פטריות מוקפצות וגבינות
קרדיט צילום: אסם אמברם | שפית: תמי פיליפ | סטיילינג: נועה קנריק
חומרים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
250 גר' ספגטי מבושל בישול קצר
40 גר' חמאת תנובה מומסת
1/3 כוס פתיתי עמק
מלח, פלפל
למילוי:
30 גר' חמאת תנובה + 1 כף שמן
1/2 1 סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 גביע שמנת חמוצה15% תנובה
4 ביצים
100 גר' בולגרית פיראוס 16%, מפוררת
100 גר' צפתית פיראוס 5%, מפוררת
מעט מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
- מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הספגטי לדרגת בישול קצר.
- מסירים מהאש, מסננים מהמים ומערבבים בקערה את הספגטי עם חמאה, מלח, פלפל ופתיתי עמק.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים לתוכה את תערובת הספגטי משטחים שכבה אחידה על בסיס התבנית ולכיוון השוליים לקבלת קלתית.
- מכינים את המלית: מחממים חמאה עם שמן במחבת ומטגנים קלות בצל סגול, מוסיפים פטריות ומקפיצים עוד 3 דקות.
- מסירים מהאש ומערבבים בקערה עם יתר חומרי המילוי.
- יוצקים לתוך קלתית הספגטי את תערובת המלית.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות עד שהמלית יציבה.
- מוציאים מהתנור מצננים מעט להתייצבות המאפה ומגישים.
לממהרים: מערבבים את הספגטי המבושל עם יתר חומרי המילוי ויוצקים לתבנית עגולה.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות