כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
קל הכנה

מתכון לקיגל תפוחי אדמה מוצלח ומלא טעם

קיגל / קוגל, המאכל האהוב בימי חמישי, שישי ובעיקר בשבת, מתכון קל להכנה, משובח ומלא טעם לפשטידת תפוחי אדמה מוצלחת, מתאימה כהגשה בשבת בבוקר או לסעודה שלישית לצד סלט ירקות עשיר

מתכון לקיגל תפוחי אדמה מוצלח ומלא טעם
קיגל תפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון

מתכון לקיגל תפוחי אדמה מוצלח ומלא טעם

המצרכים מתכון לקיגל תפוחי אדמה מוצלח ומלא טעם:

  • 1.3 ק"ג תפוחי אדמה
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • 6 ביצים L
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה מלח

אופן ההכנה לקיגל תפוחי אדמה מוצלח ומלא טעם:

  1. בקערה, מגרדים בפומפיה גסה את תפוחי האדמה והבצל
  2. מוסיפים את הקמח, האבקת האפייה, השמן והתבלינים ומערבבים היטב לאיחוד.
  3. טורפים את הביצים, מוסיפים לתערובת תפוחי האדמה ומערבבים היטב
  4. מחממים סיר שמתאים לתנור עם ¼ כוס שמן
  5. שופכים את התערובת לתוך הסיר ומבשלים על הגז עד לקבלת גוון שחום בקצוות
  6. מכבים את האש ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-40 דקות עד להתייצבות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון פשטידה קיגל קוגל תפוחי אדמה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}