כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
צפו בתמונות

מדהים: נחש המים זולל את הדג בשלמותו

נחש מים משובץ תועד בבריכות הזורע בעמק כשהוא צד דג זהב, הנחש הינו ממשפחת הזעמניים והוא איננו מכיש, כיצד הוא מגן על עצמו מפני בני האדם? ואיפה תוכלו לפגוש בו בארץ?

מדהים: נחש המים זולל את הדג בשלמותו
נחש המים שתועד צילום: שי קבסה, רט"ג

הבוקר (ראשון) תועד נחש מים משובץ על ידי פקח של רשות הטבע והגנים בבריכות הזורע בעמק כשהוא צד דג זהב, הנחש הנו ממשפחת הזעמניים והוא היחידי מבין 1500 המינים של נחשי המים החי בישראל. הוא חי בעיקר במים, שוחה מצויין בצורה מפותלת ופעיל בעיקר במהלך היום.

גודלו קטן עד בינוני, אורכו המקסימלי הוא עד- 2 מטר. צבעיו הם בספקטרום שבין חום לירקרק חאקי עד אפרפר. סימן ההיכר שלו הן נקודות שחורות המשובצות.

מבנה הגוף שלו מותאם לשהייה במים ולכן עיניו אינן מישירות מבט קדימה אלא למעלה וכך גם הנחיריים כדי שיבלטו מעט מעל המים כשגופו מתפתל מתחת למים והקשקשים שלו קרניים.

הוא אוכל בעיקר דגה או חלקי דגים, דו חיים כמו צפרדעים, ראשנים וציפורים שמתו בהיותם בים או באגם.

בישראל הוא נמצא במקורות מים מתוקים בצפון הארץ ובמרכזה, בביצות וליד ברזים דולפים. בעולם אפשר לראות אותו ביבשות אירופה ובאסיה.

הוא אינו מכיש ואינו נושך גם כשהוא נתפס בידי בני אדם. במצבים הללו כשהוא מרגיש מאוים הוא מתגונן באמצעות הפרשת נוזל בעל ריח חריף מאד של דגים מתים או חומר לבן הנראה כמו צואה שמרתיע את הגורמים שסביבו. בנוסף לכך, כדי שלא יטרפו אותו הוא שוכב במסווה שהוא מת. רק אם הוא מרגיש שהגורם הוא ידידותי ואין לו כוונה להרע לו, הוא מפסיק להפריש נוזל זה.

בחודשי הקיץ, מטילה הנקבה 25-20 ביצים מתחת לאבנים או במקום לח. אורכו של כל נחש בעת בקיעתו מהביצה הוא כ – 20 ס"מ.

נחש מים דג בריכות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}