שילוב מנצח
מתכון לפרגיות במילוי אורז וירקות
מנה בשרית האהובה על כולם, תעניק את הטעם המיוחד לסעודה, פרגיות במלית של אורז מעורב בבצל ועגבנייה מגורדים בשילוב של פטרוזיליה קצוצה ומגוון תבלינים, יוצרים ארוחה מוצלחת ומלאה בטוב טעם המוגשת לצד קוביות בטטה טעימות
- נועם זיגדון
- ה' תמוז התשפ"א
פרגיות במילוי אורז וירקות צילום: נועם זיגדון
מתכון לפרגיות במילוי אורז וירקות
המצרכים לפרגיות במילוי אורז וירקות:
- 8 מנות פרגית עוף (ירך מפולט)
- בטטה חתוכה לקוביות בנוניות
למילוי:
- 2 כוסות אורז מבושל
- 1 בצל מגורד בפומפייה גסה
- 1 עגבנייה מגורדת או חתוכה
- 4 שיני שום כתוש
- פטרוזיליה קצוצה
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- כורכום
- מלח
- שמן
לרוטב:
- 1 בצל קצוץ
- 5 שיני שום
- כוסברה קצוצה
- פפריקה מתוקה
- מעט אבקת מרק עוף
- 2 כוסות מים
- פלפל שחור
- כורכום
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לפרגיות במילוי אורז וירקות:
הכנת הפרגית:
- בקערה מערבבים את כל מצרכים המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
- פורסים את הפרגית על משטח עבודה ומשטחים אותו בעדינות עם פטיש של שניצל
- מניחים במרכז הפרגית 2 כפות מתערובת האורז ומגלגלים בעדינות כשהפרגית מגולגלת מכניסים קיסם דרך הפרגית שיתפוס את הקצוות ויעבור לצד שני כך הפרגית לא תיפתח.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר דקות עד להזהבת השום.
- מוסיפים את הפפריקה, הכורכום, כוס מים ומתבלים, מערבבים היטב ומסדרים את הפרגיות בתוך הרוטב.
- מוסיפים את הבטטות ולאחר עשר דקות נוספות מוסיפים כוס וחצי מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כ-45 דקות בסיר מכוסה.
- מברישים את הפרגית במעט שמן ופפריקה
- ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° למשך כרבע שעה
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות