כ"ז חשון התשפ"ה
28.11.2024

נוטלים בחג - מכינים ריבה מיד אחרי • מתכון לריבת אתרוגים

קניתם אתרוג בהרבה כסף לשם מצווה? מיד לאחר החג תוכלי לנצל את הפרי הטעים ולהכין ריבת אתרוגים • המהדרות מגיעות לשוק ארבעת המינים רגע לפני התקדש החג, ומקבלות בזיל-הזול את האתרוגים שנותרו במלאי

צילום: עזרא לנדא
צילום: עזרא לנדא

החומרים: לכל אתרוג - רבע קילוגרם סוכר.

1. לרחוץ את האתרוג היטב, לחתוך אותו כולל קליפתו לפלחים דקים. להניח בסיר, למלא אותו במים (הרבה מעל לכיסוי האתרוג) ולהכניס למקרר.

יש להחליף את המים בבוקר ובערב (פעמיים ביום, לשפוך ולמלא במים נקיים), כך יש לעשות במשך שלושה ימים עד להפגת המרירות של הפרי.

2. ביום הרביעי מניחים את האתרוג ואת המים מעל גבי מסננת עד לניקוז כל המים. מכניסים לסיר עם תחתית עבה, מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס לגמרי יחד עם המיצים המופרשים מהפרי. מפעם לפעם יש לבחוש, עד שהנוזלים מתאדים ומתגבשת ריבה צמיגית.

3.משך הבישול, כשעה. כאשר מרימים מעט מהריבה בכף ושופכים חזרה לתוך הסיר, היא אמורה שלא להישפך בקלות. זהו הסימן לכך שהריבה מוכנה.

4.שופכים את הריבה לתוך צנצנת מעוקרת, ממתינים עד להתקררות מלאה ורק אז סוגרים היטב את המכסה.

קישורים:
המתכון מאתר מתכונים.נט - לכניסה , לחצי כאן
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}