כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
משובח

מתכון לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק

עוגה מוצלחת וטעימה המתאימה לכבוד שבת קודם, עוגת פרג אוורירית ומוצלחת בציפוי של שוקולד גנאש הנותן את טעמו המשובח לעוגה מלאת עניין

מתכון לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק
עוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק

המצרכים לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק:

לעוגה:

  • 1/2 כוס יין מתוק
  • 100 גרם פרג טחון
  • 5 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 אבקת אפיה
  • תמצית וניל
  • 2 כפות ברנדי (ניתן להמיר ברום)
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס קצפת צמחית
  • 2 כפיות שמן

אופן ההכנה לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק:

  1. את היין והפרג מערבבים יחד ומניחים בצד לספיגת טעמו של היין.
  2. מפרידים את הביצים
  3. בקערת החלמונים מוסיפים את אבקת האפייה, 1 כוס סוכר, מעט תמצית ווניל ומערבבים היטב עד לתערובת חלקה, מוסיפים את הפרג ומערבבים, מוסיפים את השמן, הברנדי והקמח ומערבבים היטב לאיחוד.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
  5. מאחדים את תערובת הפרג עם הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על -180° ואופים במשך כ-45 דקות

הכנת הגנאש:

  1. ממיסים את השוקולד עם הקצפת הצמחית והשמן ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה ומבריקה.
  2. מזלפים את השוקולד על העוגה ומגישים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון עוגה עוגת פרג שוקולד

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}