משובח
מתכון לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק
עוגה מוצלחת וטעימה המתאימה לכבוד שבת קודם, עוגת פרג אוורירית ומוצלחת בציפוי של שוקולד גנאש הנותן את טעמו המשובח לעוגה מלאת עניין
- נועם זיגדון
- כ"ב סיון התשפ"א
עוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק
המצרכים לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק:
לעוגה:
- 1/2 כוס יין מתוק
- 100 גרם פרג טחון
- 5 ביצים
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 אבקת אפיה
- תמצית וניל
- 2 כפות ברנדי (ניתן להמיר ברום)
- 1/2 כוס שמן
- 2 כוסות קמח
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס קצפת צמחית
- 2 כפיות שמן
אופן ההכנה לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד מבריק:
- את היין והפרג מערבבים יחד ומניחים בצד לספיגת טעמו של היין.
- מפרידים את הביצים
- בקערת החלמונים מוסיפים את אבקת האפייה, 1 כוס סוכר, מעט תמצית ווניל ומערבבים היטב עד לתערובת חלקה, מוסיפים את הפרג ומערבבים, מוסיפים את השמן, הברנדי והקמח ומערבבים היטב לאיחוד.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.
- מאחדים את תערובת הפרג עם הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על -180° ואופים במשך כ-45 דקות
הכנת הגנאש:
- ממיסים את השוקולד עם הקצפת הצמחית והשמן ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית חלקה ומבריקה.
- מזלפים את השוקולד על העוגה ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות