מתכון לקאדה – מאפה שמרים במילוי גבינות
מאפה מעניין המגיע מהמטבח הכורדי, צורתו עגולה כפיתה הממולאת בתערובת גבינות מוצלחת וטעימה, המאפה מטוגן במחבת רגילה ונותן לכם מענה לארוחת ערב טעימה במיוחד
- חני לוין
- י"ט סיון התשפ"א
קאדה צילום: נועם זיגדון
הכנת קאדה - נועם זיגדון
מתכון לקאדה – מאפה שמרים במילוי גבינות
המצרכים לקאדה – מאפה שמרים במילוי גבינות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- ½-2 כוסות מים
- 3 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ¼ כוס שמן
למילוי גבינות:
- ½ ק"ג גבינת חמד
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- ½ גביע שמנת של פעם
- 1 ביצה
אופן ההכנה לקאדה – מאפה שמרים במילוי גבינות:
הכנת הבצק:
- ממיסים את השמרים עם כוס מים, סוכר ומעט קמח
- מוסיפים את הקמח ומעל את המלח
- מוסיפים עוד כוס וחצי מים ולשים היטב לבצק
- לקראת הסוף מוסיפים את השמן ומניחים בצד מכוסה, להתפחה של כשעה
הכנת מלית הגבינות:
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל המצרכים לתערובת אחידה.
הכנת הקאדה:
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים
- מניחים את הכדורים במגש עם מעט שמן
- מתפיחים כרבע שעה
- פותחים כל כדור לעיגול דק
- ומניחים במרכז כף ממילוי הגבינות
- סוגרים לכדור ובעזרת מערוך מרדדים בעדינות לפיתה שטוחה
- מטגנים במחבת טפלון משומנת מעט במשך כ- 3 דקות מכל צד.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות