עסיסית וגבוהה
מתכון לעוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות • צפו
עוגה טעימה ופשוטה של עוגת גבינה קלאסית ומוצלחת בציפוי קצפת אוורירית ופירות ססגוניים הנותנים לה מראה יוקרתי במיוחד, מתאימה במיוחד כקינוח באירוע חלבי
- נועם זיגדון
- י"ד סיון התשפ"א
עוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות צילום: נועם זיגדון
הכנת עוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות. קרדיט: נועם זיגדוןעוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות - נועם זיגדון
מתכון לעוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות
המצרכים לעוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לעוגה:
- 750 גר' גבינה לבנה
- 6 ביצים
- 4 כפות גדושות קורנפלור
- 1 גביע שמנת חמוצה
- ¼ 1 כוסות סוכר
- 4 כפות גדושות פודינג וניל
- תמצית וניל
לציפוי:
- 1 שמנת מתוקה
- ¼ כוס חלב
- שארית הפודינג וניל
- אוכמניות
- תותים
- עלי נענע
- דובדבנים
אופן ההכנה לעוגת גבינה קלאסית בציפוי קצפת ופירות:
- מפרידים את הביצים
- בקערה אחת מכניסים את הגבינה, חלמונים, קורנפלור, שמנת חמוצה, 3/4 כוס סוכר, פודינג וניל ותמצית ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
- מערבבים בתנועות קיפול את הקצף עם תערובת הגבינה ושופכים לתבנית עגולה
- מניחים תבנית עמוקה מלאה במים בתחתית התנור ומפעילים את התנור על חום 250 מעלות.
- מכניסים את העוגה לתנור החם למשך כ-5 דקות, לאח"מ מנמיכים את התנור ל-°120 מעלות ואופים במשך שעה ורבע.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת סגורה עד להתקררות מלאה. (חשוב לא לפתוח את התנור עד שהעוגה מתקררת)
הכנת הציפוי:
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג וניל עד לקבלת קצף יציב.
- מצפים את העוגה בעזרת מרית ומניחים את הפירות מלמעלה לקישוט.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות