מתכון לקיגל / קוגל תפוחי אדמה בטויסט מיוחד
אוהבים קיגלים משובחים ומוצלחים? קבלו מתכון לאחד עם טוויסט מיוחד שיוסיף לכם טעם משגע לקיגל תפוחי האדמה, מתאים במיוחד לסעודה שלישית או כמנת תוספת בכל ארוחה
- יגאל אמדדי
- ט' סיון התשפ"א
קיגל תפוחי אדמה צילום: יגאל אמדדי
מתכון לקיגל / קוגל תפוחי אדמה
המצרכים לקיגל / קוגל תפוחי אדמה:
- 8 תפוחי אדמה גדולים (משקל בערך קילו)
- 4-5 בצלים קצוצים
- 4-5 ביצים טריות
- 1/4 כוס קמח תופח
- 1/2 כוס שמן
- מלח
- פלפל שחור
אופן הכנה לקיגל / קוגל תפוחי אדמה:
- את תפוחי האדמה מקלפים, מגרדים גס וסוחטים מנוזלים.
- מכניסים את תפוחי האדמה המגורדים לקערה ועליהם חצי מכמות הבצל הקצוץ.
- ה"טיפ": את יתר הבצל הקצוץ מטגנים במעט שמן עד להשחמה.
- מכניסים גם את הבצל השחום לקערה, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב.
- טועמים על קצה הזרת אם יש מספיק מלח ופלפל ומשפרים טעמים, תרגישו את הטעם והתיבול.
- יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת. אפשר לשטח את התערובת בתבנית הגדולה של התנור והקוגל יצא דק יותר.
- לפני האפייה מרססים מעט שמן. ואופים בחום של 160 מעלות למשך כשעתיים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות