מתכון לרוטב של מוקרם - פטוציני / תפוח אדמה / רביולי
אוהבים מתכונים חלביים? קבלו רוטב אחד שמתאים לתפוחי אדמה, פסטה ורביולי, רוטב מוצלח המתובל בטוב טעם ובמגוון מצרכים משובחים שיהפכו את ארוחת הערב שלכם לטעימה יותר
- נועם זיגדון
- ז' סיון התשפ"א
רוטב למוקרם צילום: נועם זיגדון
מתכון לרוטב של מוקרם - פטוציני / תפוח אדמה / רביולי
המצרכים לרוטב של מוקרם - פטוציני / תפוח אדמה / רביולי:
לרוטב:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 חמאה 100 גרם
- 2 שמנת לבישול
- 1/2 כוס חלב
- 1 כף קורנפלור
- אבקת מרק פטריות
- 1 קופסא פטריות חתוכות
- גבינה צהובה מגורדת
- 1/2 כוס יין לבן
- 5 שיני שום
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- מלח
לתפוח אדמה ובטטה מוקרמים:
- 5-6 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה
- 2-3 בטטה מבושלים עם הקליפה
לפטוציני:
- 1 חב' פסטה מבושלת לפי הוראות יצרן
לרביולי:
- רביולי מבושל לפי הוראות יצרן
אופן ההכנה לרוטב של מוקרם - פטוציני / תפוח אדמה / רביולי:
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר חלבי עם החמאה על הגז ומטגנים את הבצל עד להזהבה
- מוסיפים חבילה של פטריות שמפיניון חתוכות ושמנת לבישול ומערבבים היטב.
- מוסיפים תיבול ומבשלים במשך כרבע שעה
- ממיסים את הקורנפלור ואבקת פטריות בחלב ומוסיפים לרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
- מוסיפים גבינה צהובה מגורדת ומערבבים היטב.
להכנת תפוח אדמה ובטטה מוקרמים:
- קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים לעיגולים.
- מניחים בתבנית ושופכים עליהם את הרוטב.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על-180 מעלות ל-20-30 דקות.
- ב-5 דקות האחרונות מגרדים מלמעלה גבינה צהובה ואופים עד לריכוך הגבינה.
להכנת פטוציני או רביולי:
- מכניסים את הפסטה / הרביולי לתבנית ושופכים מעל את הרוטב, מגרדים גבינה צהובה מלמעלה ומכניסים לתנור להקרמה, עד לריכוך הגבינה צהובה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות