חגיגי וחלבי
מתכון לפלאן: קינוח קרם קרמל צרפתי
מתכון חלבי מעניין המגיע מהמטבח הצרפתי, קרם עם קרמל הנאפה בתנור ויוצר מעדן חלבי טעים ומיוחד, מתאים במיוחד כקינוח לכבוד חג השבועות
- נועם זיגדון
- ה' סיון התשפ"א
פלאן - קרם קרמל צרפתי צילום: נועם זיגדון
הכנת פלאן - קרם קרמל צרפתי. קרדיט: נועם זיגדוןפלאן - קרם קרמל צרפתי - נועם זיגדון
מתכון לפלאן - קרם קרמל צרפתי
זמן ההכנה: 60 דקות. זמן אפייה: 40 דקות.
המצרכים לפלאן - קרם קרמל צרפתי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 750 מ"ל חלב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- ½ כוס סוכר (אפשר עד כוס למי שרוצה יותר מתוק)
- 1 כפית תמצית וניל
- 6 ביצים L
לקרמל:
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה לפלאן - קרם קרמל צרפתי:
- בסיר מכניסים את החלב, השמנת מתוקה, חצי כוס סוכר ותמצית וניל
- ומבשלים על הגז עד לסף רתיחה
- מקציפים 6 ביצים שלמות במשך כ-3 דקות עד שהבלילה תפוחה
- מוסיפים בהדרגה את החלב עם הסוכר לבלילה (רצוי לסנן)
הכנת הקרמל:
- ממיסים במחבת את הסוכר תוך כדי בחישה מתמדת, זהירות לא לבשל יותר מידי
- שופכים את הקרמל לתוך תבנית, מעל שופכים את החלב עם הביצים
- שמים את התבנית בתוך תבנית עם חצי גובה מים רותחים.
- אופים בתנור שחומם מראש על 180° במשך כ-40 דקות
- מקררים היטב והופכים את הפלאן על צלחת הגשה רחבה עם שוליים רחבים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות