משובח ועסיסי
מתכון לבצל במילוי תערובת בשר ועשבי תיבול
מנת יוקרה מיוחדת וטעימה, מתובלת בטוב טעם ומלאה עניין, מתכון לפלחי בצל ממולאים בתערובת של בשר בעשבי תיבול, נגיעות הקינמון, מוסיפות לבשר טעם משובח יותר למנה מוצלחת וטעימה
- חני לוין
- ג' סיון התשפ"א
בצל במילוי תערובת בשר ועשבי תיבול צילום: עליזה עליון
מתכון לבצל במילוי תערובת בשר ועשבי תיבול
זמן ההכנה: 90 דקות. זמן בישול: 60 דקות.
המצרכים לבצל במילוי תערובת בשר ועשבי תיבול:
- 2 בצלים בינוניים
למילוי:
- 300 גר' בשר בקר טחון
- 1 בצל מגורד
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כוס עשביי תיבול קצוצים. פטרוזיליה וכוסברה
- 1 כף פירורי לחם
- תבלינים.
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מעט קינמון
- מעט ראס אל חנות
- מעט כורכום
- צ'ילי גרוס
- מעט אגוז מוסקט
- 1/4 כוס מים
לרוטב:
- 2 בצלים גדולים חתוכים לאורך
- 2 עליי כרפס קצוצים
- מעט פלפל שחור
- 1 כף שטוחה אבקת מרק
- 1 כפית סילאן
- מעט צ'ילי גרוס
אופן ההכנה לבצל במילוי תערובת בשר ועשבי תיבול:
- חורצים לאורך את הבצל עם סכין עד לאמצע הבצל
- אופן חיתוך הבצל - עליזה עליון
- מכניסים לסיר עם מים רותחים ומבשלים כ10 דקות, הבצל מתפרק לבד
- בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים למילוי עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
- לוקחים כל פלח של בצל וממלאים בתערובת הבשר, מהדקים היטב ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה יפה.
- מוסיפים את הכרפס, כפית סילאן, כף אבקת מרק בצל ו2 כוסות מים, מערבבים היטב ומוסיפים את הבצלים הממולאים, זה לצד זה.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך כשעה עד לקבלת רוטב סמיך
- מגישים לצד אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: עליזה עליון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות