עוגה מעוצבת
מתכון לעוגת לוטוס יפיפייה עם חמאה
קבלו את המתכון שיקשט לכם את החג • פירורי עוגיות לוטוס עם חמאה ועיצוב שובה לב. בקיצור, כל מה שצריך בעוגה מוצלחת
- מינה לוי
- א' סיון התשפ"א
עוגת לוטוס צילום: misspetel
מצרכים:
לבסיס
200 גר׳ עוגיות לוטוס טחונות דק
50 גרם חמאה מומסת
לתערובת הגבינה:
6 ביצים מופרדות
1/4 1 כוס (250 גרם) סוכר
3 מיכלים (750 גרם)גבינה 9%
1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה 32% או 38%
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
לציפוי וקרם:
1/2 צנצנת ממרח לוטוס
1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה 38%
1 אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
1/2 כוס (120 מ”ל)חלב
לעיטור:5
0 גר׳ עוגיות לוטוס טחונות דק
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל250- מעלות. מערבבים את חומרי הבסיס לתערובת אחידה ומשטחים בתבנית
- מקציפים חלבונים עם כוס סוכר לקצף רך, בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר
מוסיפים את יתרת החומרים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. יוצקים הכל לקערת קצף החלבונים ומקפלים עד לקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
- מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור. אופים 10 דקות ב180- מעלות, מנמיכים את חום התנור ל170- מעלות ואופים 60-70 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה בשוליים. מצננים.
- מחממים מעט במיקרו או מניחים בקערת מים חמים את ממרח הלוטוס עד לריכוך ומורחים בנדיבות על פני העוגה.
- מקציפים שמנת, פודינג, סוכר וחלב לקרם יציב ומורחים על שכבת ממרח הלוטוס. מפזרים פירורי עוגיות. שומרים במקרר.
לקישוט: השתמשו בשקף עם צורות לפי בחירתכם ופזרו מעליו אבקת סוכר.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות