כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
עוגה מעוצבת

מתכון לעוגת לוטוס יפיפייה עם חמאה

קבלו את המתכון שיקשט לכם את החג • פירורי עוגיות לוטוס עם חמאה ועיצוב שובה לב. בקיצור, כל מה שצריך בעוגה מוצלחת

מתכון לעוגת לוטוס יפיפייה עם חמאה
עוגת לוטוס צילום: misspetel

מצרכים:

לבסיס

 200 גר׳ עוגיות לוטוס טחונות דק

50 גרם חמאה מומסת

לתערובת הגבינה:

6 ביצים מופרדות

1/4 1 כוס (250 גרם) סוכר

3 מיכלים (750 גרם)גבינה 9%

1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה 32% או 38%

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות קורנפלור

לציפוי וקרם:

1/2 צנצנת ממרח לוטוס

1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה 38%

1 אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר

1/2 כוס (120 מ”ל)חלב

לעיטור:5

0 גר׳ עוגיות לוטוס טחונות דק

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל250- מעלות. מערבבים את חומרי הבסיס לתערובת אחידה ומשטחים בתבנית
  2. מקציפים חלבונים עם כוס סוכר לקצף רך, בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר

מוסיפים את יתרת החומרים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. יוצקים הכל לקערת קצף החלבונים ומקפלים עד לקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית.

  1. מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור. אופים 10 דקות ב180- מעלות, מנמיכים את חום התנור ל170- מעלות ואופים 60-70 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה בשוליים. מצננים.
  2. מחממים מעט במיקרו או מניחים בקערת מים חמים את ממרח הלוטוס עד לריכוך ומורחים בנדיבות על פני העוגה.
  3. מקציפים שמנת, פודינג, סוכר וחלב לקרם יציב ומורחים על שכבת ממרח הלוטוס. מפזרים פירורי עוגיות. שומרים במקרר.

לקישוט: השתמשו בשקף עם צורות לפי בחירתכם ופזרו מעליו אבקת סוכר.

לוטוס עוגת גבינה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}