איך נהנים מהמאכלים ועוברים את החג ללא תוספת משקל?
חג השבועות קרב ועמו צריכת מוצרי החלב, אחד המנהגים המאפיינים ביותר את חג זה | על צריכת מוצרי חלב, סידן, ירקות ופירות, כיצד להינות מהמאכלים ולעבור את החג ללא תוספת משקל, על מה כדאי להקפיד? אילו מאכלים עדיפים? וכיצד מסייע ויטמין D?
- חני לוין
- כ"ט אייר התשפ"א
אחד המנהגים המאפיינים ביותר את חג שבועות הוא אכילת מוצרי חלב, דפנה זיו בוסאני, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז שניידר, ממליצה כיצד ליהנות ממאכלי חג השבועות ולעבור את החג ללא תוספת במשקל:
צריכת מוצרי חלב: חג השבועות מתקשר לנו עם צריכת חלב ומוצריו, זו הזדמנות נהדרת להציג ולהסביר לילדים על חשיבות צריכת מוצרי חלב והעשרת התפריט בסידן.
מוצרי חלב מכילים חלבון איכותי שחשוב לבניית רקמות בגוף, המערכת החיסונית ועוד. ניתן לאכול את מוצרי החלב כמו שהם או לשלב אותם במאפים, עוגות, סלטים ובשלל מאכלים. חשוב להבחין בין אלרגיה לחלב לבין אי סבילות ללקטוז.
מי שאלרגי לחלב חשוב שיימנע מחלב פרה ומחלב יונקים אחרים כמו עיזים או כבשים. לעומתו, מי שיש לו אי סבילות ללקטוז יכול לאכול מוצרי חלב דלים בלקטוז (שהוא דו-סוכר נמצא בחלב) כמו גבינה צהובה יוגורט וקוטג', וכך ליהנות מיתרונות ומטעם מוצרי החלב.
סידן: מוצרי חלב הם דרך מצוינת להעשרת התפריט בסידן. חשוב לאכול לפחות 3 מוצרי חלב ליום, ורצוי לצרוך מוצרים מועשרים בסידן.
ברשימת המוצרים המועשרים נמצאים: גבינות לבנות, גבינות קשות (עשירות בסידן אך גם עשירות יותר בשומן, ולכן יש להעדיף את אלו שמכילות כמה שפחות שומן), יוגורט או חלב שמועשרים בסידן ומשקאות שונים על בסיס חלב.
קיים שפע של מוצרי חלב שונים, עם כמויות שומן שונות. ניתן להשתמש ללא פגיעה משמעותית בטעם גם במוצרי חלב דלים בשומן. במאפים או פשטידות מומלץ להוסיף ריקוטה שהיא גבינה שעשירה מאד בסידן.
בשנים האחרונות נחקר רבות ויטמין D – זהו ויטמין (שהוא בעצם הורמון). בין תפקידיו, הוא מסייע לגוף לספוג את הסידן במעי בצורה מיטבית, תהליך שחשוב לא רק לבריאות העצם אלא גם למטרות נוספות. מוצרי חלב המועשרים בויטמין D מהווים סיבה נוספת לצריכה של מוצרי החלב.
בשנים האחרונות ישנם מוצרי חלב רבים שמתוספים בחיידקים פרוביוטים: אלו חיידקים שנחשבים ידידותיים ויכולים לעזור בשיפור תהליכי עיכול, וסיוע בחיזוק המערכת החיסונית .
ירקות ופירות: חג הביכורים כבר אמרנו - הירקות והפירות רק מחכים שנקטוף ונעלה אותם על השולחן. זה הזמן להכין סלט גדול עם שפע ירקות או לאכול פרי טרי ובריא . מבחינה תזונתית, עדיף לאכול את הפרי ופחות מומלץ לסחוט אותו למיץ או לאכול אותו מיובש. עם זאת, חשוב לא להגזים בצריכה של פירות, כיוון שהם מכילים סוכר.
לעומתם, ירקות הם דלי קלוריות. ניתן להכין סלט ולשלב בו גבינה, וניתן להכין רטבים על בסיס ירקות עשבי תיבול ויוגורט במקום רטבים על בסיס שמנת.
מים: חשוב לזכור ולהקפיד על שתייה בכמות מספקת. יש להעדיף מים על פני שתייה מתוקה, או מים אליהם מוסיפים המתקה. שתייה מתוקה אינה מרווה כמו מים. יש לזכור שבכוס משקה ממותק ישנה כמות סוכר גדולה ולכן זה נחשב יותר כממתק ולא כשתייה.
יש להתרגל, ורצוי מגיל צעיר, שלא לשתות שתייה ממותקת אלא להעדיף מים. ניתן לגוון את טעם המים עם צמחים כמו לימונית, עלי נענע או להוסיף פלחי פרי כמו תפוז או לימון.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות